0%

Twitter İstatistikleri 2020 İşletmeler neden Twitter’da olmalıdır?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Twitter İstatistikleri 2020, İşletmeler neden Twitter’da olmalıdır?

Twitter’da metin, görsel veya video paylaşımlarına tweet deniyor. Bir gönderinin yani tweet’in tekrar paylaşılmasına ReTweet deniyor ve kısaca RT olarak kısaltılıyor.

Twiter’da günlük 2400 adet tweet atma limiti var. Buna tweet güncelleme ve retweet’ler de dahildir.

Günlük takip etme limiti 400 hesaptır. Bu hesap limiti, yalnızca teknik bir uygulamadır ve agresif takip davranışlarını önleyen ek kurallar bulunur.

Bir hesabın takip ettiği kullanıcı sayısı 5000 limitine ulaştığında; yeni takip etme istekleriniz,  hesaba özel oran koyularak sınırlanabiliyor.

Bu limitler web, mobil, telefon, API vb. tüm cihazlardaki işlemler için geçerlidir.
Bu limitler, Twitter’ın yoğun olarak kullanıldığı saatlerde geçici olarak düşürülebilir.

Bir limite ulaştığınızda hangi limite ulaştığınızı belirten bir hata mesajı iletilir. Bunu aşmaya çalıştığınızda block’lanabilirsiniz.

Twitter görsel boyutları nelerdir?

Twitter’da paylaştığınız görsellerin boyutunu 1500×500 px ayarlamanız daha net bir görünüm sağlıyor.

Profil fotoğrafı olarak kullanacağınız görseli ya da İşletme logonuzun boyutunu 400×400 px ayarlayabilirsiniz.

Twitter hesabınızda, sadece kendi yayınladığınız tweet’leri silebilirsiniz, diğer Twitter hesaplarından sizin zaman akışınıza gelen tweet’ler silinemiyor. Bu yüzden tweet’lerini almak istemediğiniz kişileri takipten çıkarabilir veya engelleyebilirsiniz.

Diğer kişiler sizin tweet’inizi kendi yorumları ile retweet’lediyse bu kişilerin Tweet’leri kaldırılmaz.

Tweet’lerinizi koruyabiliyorsunuz. Korumalı tweet’lerde birini etiketlediğinizde yani birinden bahsettiğinizde ya da yanıt verdiğinizde, bunu sadece tweet’lerinizi görmesini onayladığınız kişiler görebilir.

Twitter’da özel tweet listeleri yapabiliyorsunuz. Bu özellik çok işinize yarayacak.
Twitter’da akıp giden tweet’ler arasında kaçırdığınız ama aslında daha yakından takip etmek istediğiniz hesaplar olabilir. Bu hesapların tweet’lerini kaçırmadan, göz önünde tutmak için kendinize özel listeler yapabiliyorsunuz.
Takipçisi olun ya da olmayın belirlediğiniz Twitter kullanıcılarını bu listeler ile kategorize ederek tweet’lerini daha kolay ayrıştırabilirsiniz ya da başkalarının oluşturduğu listelere abone olabilirsiniz. Twitter listeleri Twitter’da gereksiz zaman kaybetmenizi önleyecektir.
Örneğin şöyle, Twitter listeleri yapabilirsiniz;
Müşterilerinizin listesini oluşturabilirsiniz. Twitter üzerinde potansiyel müşteri olarak gördüğünüz kişileri takip edebilirsiniz. Hangi konularda tweet attıklarını takip ederek, ihtiyaçlarına göre yardımcı olabilirsiniz.
Ya da, örnek aldığınız şirketlerin listesini oluşturabilirsiniz. Onların tweet’lerini inceleyebilir, kendi İşletme hesabınızda uygulayabileceğiniz konular için tweet’ler hazırlayabilirsiniz.
Aynı şekilde Rakiplerinizin bir listesini oluşturarak, yeniliklerinden haberdar olabilirsiniz.
Şirket çalışanlarınızın listesini oluşturabilirsiniz.
Twitter’da önemli haber kaynaklarını takip etmek için bir medya listesi oluşturabilirsiniz.
Blogger’ların listesini oluşturabilir, kolayca tweet’lerini takip edebilir, onlarla daha yakın bir ilişki kurmak için tweet’lerine etkileşim bırakabilir ya da retweet yapabilirsiniz.
İş alanınızdaki ürünlerle ilgili hesaplar ya da etkinliklerle ilgili hesaplar için liste oluşturabilirsiniz.
Ürün tedarikçileriniz varsa onların avantaj ve yeniliklerini kolayca takip etmek için bir tedarikçi listesi oluşturabilirsiniz.
Size ilham veren düşünce, hikaye, sanat ya da eğlenceli fikirler içeren hesapları takip etmek için bir liste yapabilirsiniz.
Twitter listeleri oluşturmak için; Ayarlar -> Lists’e tıklayabilirsiniz ya da “g” ve “l” tuşlarına basın. Ardından “Create new list” linkine tıklayın. Oluşturmak istediğiniz listenin adını ve detayını yazın. Gizlilik ayarlarını yapın ve kaydedin. Oluşturduğunuz bu liste ayarını “Özel” ayarlamayı unutmayın. Böylece listeniz hazır olacaktır.

Twitter #discover ile kişiye özel içeriklere erişme özelliği var. Üst menüde bulunan bildirimler  butonunun sağındaki #discover linkine tıkladığınızda, Twitter’da ana sayfada önünüze düşen alelade tweet’lerden farklı olarak, özel bir algoritmayla filtrelenmiş içerikler önünüze çıkıyor. Twitter, sizin paylaşımlarınız, daha önce beğendiğiniz ya da retweet’lediğiniz içeriklere göre sizin okumaktan keyif alacağınız içerikleri karşınıza çıkarıyor. #discover alanının böyle bir algoritması var, yani ilgi alanınıza göre içerikleri bu bölümden rahatça bulabilirsiniz. Twitter’da kişisel beğenilerine göre filtrelenmiş içerikleri okumak isteyen kullanıcılar için zaman kazandırıcı bir özellik.

Bunun gibi twitter’ın kendine has kullanım özellikleri bulunuyor. Bu yüzden direkt İşletmeniz için Twitter hesabı açmadan önce acemiliğinizi atmak için Twitter’da kendinize ait bir profil hesabı açabilir, orada biraz pratik yapabilirsiniz ve rakiplerinizi takibe alarak, Twitter hesaplarında neler yaptıklarına, tweet’lerinde kullandıkları dile, etiketlere, konulara göz atmanızda fayda var. Hazır olduğunuzu düşündüğünüzde İşletmeniz için Twitter hesabı açabilirsiniz.

Twitter neden kullanılır? Twitter ne işe yarar? Twitter’ın önemi nedir?

Twitter en çok ülke ve dünya gündemini takip etme amacı ile kullanılan sosyal mecradır.
Twitter’da en çok konuşulan konu, yani dünya gündemindeki konu ile ilgili özgün bir hashtag, Trend Topic olarak isimlendirilen listeye giriyor ve bu listede 1 saat kalabiliyor, bazen de 24 saat kalabiliyor.
Trend Topic listesine kısaca TT listesi deniyor.
TT listesine girebilmek için çok sayıda kullanıcı aynı konu ile ilgili tweet atması gerekir.
Twitter ülke ve dünya gündemi hakkında fikir alabilmeniz yanı sıra, tabi ki iş alanınızla ilgili güncel bilgileri de edinmenizi sağlıyor.
Twitter, ayrıca rakiplerinizi, diğer markaları yakından takip edebileceğiniz, potansiyel müşterilere ulaşabileceğiniz ve marka bilinirliğinizi artırabileceğiniz en çok ziyaret gören sosyal mecralardandır.

Twitter İstatistikleri 2020

investor.twitterinc.com verilerine göre istatistikleri paylaşacağım.

Twitter‘ın aylık aktif kullanıcı sayısı 326 milyondur. Twitter’ın dünya çapında Para Kazanılabilir Günlük Etkin Kullanıcıları (mDAU): 2019’in dördüncü çeyreğinde 126 milyonken, 2020’de 152 milyona ulaştı.

Twitter’ın 2019’un dördüncü çeyreğine göre, 2020’de geliri % 1.01 artışla 11 milyar $ oldu.

Şu anda genel olarak 100 veya daha fazla çalışanı olan işletmelerin bir Twitter hesabı var.
EMarketer firması verilerine göre bu oran neredeyse %65.8 artmıştır.
Bu büyümede, Twitter’ın yeni geliştirmeler yapması da, İşletmeler tarafından tercih edilmesini sağlayan önemli bir etken.

Twitter’da, her saniyede ortalama 6,000 Tweet gönderiliyor.
Her gün gönderilen tweet sayısı 500 milyonu aşmış durumda.
Sadece Türkiye’de ise; günlük atılan tweet sayısı 7 milyondur.
Gördüğünüz gibi, akıp giden bir içerik seli var. Buna rağmen kullanıcıların % 31’i Twitter’da gördüklerini hatırlayabiliyor. Twitter’da ürün ve hizmetlerinizi sunmanın, bir işletme olarak neden Twitter’da olmanız gerektiğini bu birkaç istatistik bile anlatıyor aslında.

Ülkemizde en çok tweet atılan sektörler ise teknoloji, tekstil ve bankacılık alanlarıdır.
Hashtag içeren tweet’ler, hashtag içermeyen tweet’lere kıyasla %1065 daha fazla etkileşim sağlıyor.
Bu çok büyük bir oran. Yani İşletmeler, tweet’lerinde mutlaka hashtag’lere yer vermeli.

Tanıtımı yapılan ürünlerde veya günlük paylaşımlarda GIF içeren tweet’ler etkileşimi %55 artırmaktadır.
Tweet’lerin video içerikli olması ise etkileşim oranını 10 kat arttırmaktadır.

Bu bilgileri, kendi İşletme hesabınızda etkin şekilde nasıl kullanabileceğinizi, ileride daha detaylı açıklayacağım.

Kısacası, Twitter giderek büyümeye devam ediyor.
Bu nedenle İşletmeniz için Twitter’da da hesabınızın olması faydalı olacaktır.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR