0%

Twitter’da takipçi artırma yolları nelerdir? En Etkili 15 Yöntem

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Twitter’da takipçi artırma yolları nelerdir? En Etkili 15 Yöntem
Twitter’da başarılı olmanın yolları nelerdir? Twitter’da takipçi sayısı artırma yöntemleri
Trend popüler Twitter hashtag’leri nasıl bulunur?
Twitter’da anket nasıl yapılır? Twitter Anlar nedir?

Twitter’da takipçi artırma yollarını ve Twitter hesabınızı geliştirecek, Twitter’da başarılı olmanızı sağlayacak etkili 15 ipucu.

En başta söylemekte fayda var; Twitter’da sahte takipçi satın almak kolaylıkla anlaşılacağı için ve geçici bir kitle yaratacağı için sadece kendinizi kandırmak olacaktır. Emek harcayarak ilerlediğinizde sağlam bir zemin oluşturmuş olacaksınız ve belli bir takipçi sayısından sonra, daha kısa sürede ve daha kalıcı bir kitle ile büyüyebileceksiniz.
İşletmelerin satış amacı da olduğu için kalıcı ve dönüşüm alabileceği bir hedef kitle yaratmak çok önemli.
Tabi ki sahte takipçi yolunu da izleyebilirsiniz. Burada profesyonel olarak nasıl ilerlemeniz gerektiğini bulabileceksiniz.

Twitter’da takipçi artırmak sabır, istikrar, özgün bir dil oluşturarak, gündem ve takipçilerinizle yakından ilgili olmayı gerektirir. Genel olarak da takipçi sayınız 1000’i aşıyorsa iyi gidiyorsunuz, işler yolunda demektir, bu limitten sonra kitleniz daha hızlı büyüyecektir.

Bu bilgileri verdikten sonra sizi başarıya götürecek 15 ipucuna bir bakalım.

1.Hashtag, gif ve video tweet’leri hazırlamakla başlayalım.
2020 Twitter İstatistiklerine göre, Twitter’da, her saniyede ortalama 6,000 tweet gönderiliyor.
Bu da atılan tweet’lerin saniyeler içerisinde gözden kaybolduğunu gösteriyor.
Buna karşılık, hashtag, GIF ve video içerikli tweetlerin etkileşim oranını, bunları içermeyen tweet’lere göre daha fazla olduğunu Twitter İstatistikleri blog yazısında belirtmiştik.
Bu koşullarda, İşletmelerin tweet içeriklerini, takipçilerinin dikkatini çekecek şekilde ve ilgi alanına göre hashtag, gif ve video da ekleyerek oluşturmaları büyük önem taşıyor.
Tweet’lerinizde bunları göz önünde bulundurmayı unutmayın.

İşletmenizin faaliyetleri ile ilgili olan anahtar kelimelerin hashtag’lerini Twitter’da aratarak, o kelime-konu ile ilgili kimler ne konuşuyor, hangi görseller, videolar, gif’ler paylaşılıyor; bunlara mutlaka göz atmalısınız.
Benzer aramalarda çıkmak için bu hashtag’leri siz de tweet’lerinizde kullanın.
Bu şekilde iş alanınızla ilgili anahtar kelimelerle oluşturulmuş hashtag’ler kullandığınızda, sizin de aramalarda çıkmanız, profilinize, görsellerinize ve web sitenize erişen kişi sayınızda artış olacaktır.

Bu şekilde hedef kitlenize uygun takipçi kazanabilirsiniz.

Rakiplerinizin kullandığı hashtag’leri de kullanabilirsiniz.

2.Popüler Twitter hashtag’lerini kullanabilirsiniz. Nedir bunlar?
Popüler hashtag’leri bulmak için tabi ki ilk önce, Twitter arama alanına, kendi işletmenizin faaliyet alanı ile ilgili anahtar kelimelerinizi yazarak ulaşabilirsiniz. Ancak, buradaki ipucu, Twitter’ı masaüstü sitesi yerine mobil uygulama aracılığıyla kullanırsanız daha çok popüler hashtag ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, Twitter’ın kendisi dışında farklı mobil uygulamalardan da popüler hashtag’lere ulaşabilirsiniz. Örneğin; Trendsmap.
Trendsmap, lokasyon bazlı olarak popüler hashtag’leri bulmanızı sağlar. Ayrıca, Twitter’da reklam verirken; tweet’leri lokasyon bazlı hedeflerken, bu Trendsmap’in sonuçlarından faydalanabilirsiniz.
O lokasyonda en çok konuşulan, ihtiyaç olan konular gibi bilgilere de ulaşmanızı sağlar.
Hatta lokasyon bazlı kampanyalar yapmanızda size değerli bilgiler verebilir bu uygulama.
Trendsmap dışında, Hashtagify, Rite Tag, Tagdef gibi trend hashtag’leri bulabileceğiniz farklı uygulamalara da göz atabilirsiniz.

3.Tweet metinleriniz ve emojiler önemli.
Tweet metinlerinizi kısa, net şekilde anlaşılır oluşturduğunuzda ve işletme kimliğinize uygun emojiler de eklediğinizde daha ilgi çekici hale getirmiş olacaksınız.

4.Faydalı Tweet’ler.
Tweet’lerinizin %70’ini, iş alanınızla ilgili faydalı bilgiler verecek şekilde paylaşabilirsiniz.
Böylece hem alanınıza hakim olduğunuzu gösterebilirsiniz hem de takipçiler, bu tür faydalı bilgilere daha çok dikkat verirler. Bu şekilde ilgi çekmeniz kolaylaşacaktır.
Aynı zamanda, sizi daha yakından takip etmek ve başkalarına önermek isteyeceklerdir. Bilgi verici tweet’lerinize ağırlık vermeyi unutmayın.
Tweet’lerinizde faydalı bilgiler paylaşırken, püf noktaları anlatan görsel ya da mini video’lar da eklerseniz, bilgiye kolayca ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Bu da yine öncelikli tercih edilme sebebiniz olacaktır. Bu tür tweet’lerin, retweet’lenme oranı da her zaman daha yüksektir.

5.Motivasyon Tweet’leri atın.
Mutluluk ve motivasyon içerikli paylaşımlar da, her zaman çok etkilidir.
Ara sıra bu tür içeriklere de yer verebilirsiniz.

6.Anket yapın.
Takipçilerinize belli zaman aralıklarında, örneğin haftada bir birkaç soruluk anketler de yapabilirsiniz. Böylece karşılıklı iletişiminizi canlı tutabilirsiniz.

Twitter’da anket yapma nasıl oluyor?

Twitter hesabınızda “Anket Ekle” bölümünü görebilirsiniz. Buraya anket seçeneklerinizi ve anketinizin süresini girerek hızlıca bir anket oluşturabilirsiniz.
Anket, ürün ya da hizmetlerinizle ilgili olabileceği gibi, güncel bir konu hakkında da olabilir.
Neticede Twitter öncelikle dünya gündemini takip etmek, konuşmak için tercih edilen bir sosyal mecradır. Siz de Twitter’ın bu katılımcı özelliğinden faydalanabilirsiniz.

7.Alıntı Tweet’leri atın.
Twitter’da ünlü kişi, düşünürlerden, hikayelerden ya da ilham verici eğlenceli konulardan alıntılar yaparak tweet’ler atabilirsiniz.
Ancak, alıntılarınızı düz bir metin olarak yazmak yerine, görsel üzerinde yazarak paylaştığınızda, daha çok etkileşim alabilirsiniz. Metinleri görsellerde ortalayarak, basit sembol ya da ikonlar ekleyerek daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

8.Twitter kullanıcılarının, markalarla ilgili olumlu ya da olumsuz düşünceleri hakkında tweet atma eğilimi fazladır.
Aynı zamanda 2020 Twitter İstatistiklerine göre, Twitter kullanıcıları, olumsuz Tweet’ler de olsa, eğer pozitif şekilde cevap verilirse;  marka hakkında daha olumlu davranış gösteriyor.
Sizin de markanız hakkında gelen herhangi bir tweet veya retweet’e hızlı şekilde, pozitif, samimi ve çözüm odaklı dönüş yapmanız önem taşıyor.
Buna ek olarak, ihtiyaç duyarsanız DM yani Direkt Message üzerinden takipçilerinizle doğrudan iletişime geçmekten çekinmeyin.

9.Takipçilerinizi, işletmeniz ile ilgili güzel yorumlar yapmaları için cesaretlendirebilirsiniz.
Örneğin İşletmenizi yansıtan özgün bir hashtag oluşturarak, bunu yorumlarında kullanmalarını söyleyerek, onları destekleyebilirsiniz.
Sadece Twitter değil, aslında tüm sosyal mecralarda kullanıcıların yorumları ve bu şekilde oluşturulan içerikler çok değerlidir.  Diğer platformların bölümlerinde bunlardan bahsetmiştim.

10. Sadık takipçiler kazanın.
Sizinle ilgilenen, sizin hakkınızda yorumlar yapan, tweet atan takipçilerinizi, siz de daha yakından takip edebilirsiniz. Onlara siz de yanıtlar verebilirsiniz. Böylece, karşılıklı sadakatinizi artırabilirsiniz.
Bu şekilde, siz de ilginizi gösterdiğinizde takipçileriniz sizi daha çok sahiplenecek ve diğer kullanıcılara da erişiminizde destek olacaklardır.
Bu sadık takipçilerinizin tweet’lerini kaçırmamak için, Twitter listenize onları ekleyebilirsiniz.
Böylece tweet’lerini kolayca takip edebilirsiniz. Twitter özel listeleri hakkında daha fazla bilgi için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Twitter’da özellikle, ilk hesap açtığınızda takibe takip yöntemini kullanabilirsiniz.
Örneğin; kendi takipçilerinizin %20’sini takip etmeniz olağan bir durum;  takipçilerinizi takip etmekten çekinmeyin.
Takipçi sayınız arttıkça etkileşime girmediğiniz ya da sizin tweet’lerinize ilgi göstermeyen kullanıcıları takip etmekten vazgeçebilirsiniz. Belli aralıklarda bunları inceleyerek, kendiniz takip etmekten  çıkarabilirsiniz. Bu kişilerden bazıları, sizin onları takip etmekten çıkardığınızı tabi fark edecektir.  Kendileri de sizi takip etmekten vazgeçebilir. Ancak, siz bir markasınız ve dolayısıyla zamanla sunmuş olduğunuz faydalı bilgiler, avantajlar, kampanyalar gibi çalışmalarınızla, mevcut durumunuzdan daha fazla takipçi kazanacaksınız. Onlar asıl hedef kitleniz olarak gelecek ve sizi takip edecektir. Çok fazla takipçiniz olması sizin satışlarınızı ya da etkileşiminizi artıracağı anlamına gelmiyor. Önemli olan doğru kitleye ulaşıyor olmanızdır.

11. Twitter’da işletmeniz ile ilgili ya da katılım yaptığınız bir etkinlik ya da  organizasyon fotoğrafı paylaştığınızda, bu fotoğrafa kişileri etiketlemeyi unutmayın. Böylece bir anda çok sayıda kişinin dikkatini çekebilirsiniz.

12. Twitter hesabınızı canlandırmak için Twitter’ın diğer özelliklerini de kullanabilirsiniz.
Örneğin; Twitter Moments özelliğini kullanabilirsiniz.

Twitter Moments nedir? Ne işe yarar?

Twitter’da, dünyada olup biten en önemli gelişmeler gibi, belirli bir konudaki veya tarihteki tweet’leri bir araya toplayabilmek, ve ortak bir başlık altında paylaşabilmek için Twitter Moments özelliği ( Twitter Anlar özelliği) kullanılıyor. Siz de işletmeniz için, Twitter Anlar (Moments ) özelliğini kullanarak kendi haberinizi veya öykünüzü oluşturabilirsiniz.

İşletme profilinize girdiğinizde, en üstte, açılır menüde “Anlar” isimli sekmeyi görebilirsiniz.
Taslak halinde olan ya da yayınlanmış olan tüm Anlarınıza erişebilirsiniz.
Daha önceden Anlar özelliğini kullanmadıysanız Anlar sekmesinin altında 0 rakamını göreceksiniz.

Twitter Anlar Özelliği Nasıl kullanılır? Twitter Moments Nasıl Kullanılır?

An oluşturma, yalnızca twitter.com sitesi üzerinden yapılabilmektedir. iOS veya Android için Twitter uygulamanız aracılığıyla An oluşturamıyorsunuz şimdilik.

Twitter.com üzerinde, kendi Anınızı oluşturmaya başlamanın üç yolu var.
Anlar sekmesinden, Profil sayfanızdan Tweet ayrıntılarından Anlara erişebilirsiniz.
Örneğin; Twitter.com sitesinden profilinize girdikten sonra “Anlar” sekmesine tıklayabilirsiniz. Ardından sağ tarafta “Yeni An Oluştur” seçeneğine tıklayarak Anınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Başlamak için yalnızca bir başlık, açıklama, tweet (önceki beğendiğiniz tweet’lerden de seçebiliyorsunuz) ve bir kapak resmine ihtiyacınız olacaktır. Bu şekilde, Twitter’ınıza an oluşturabilirsiniz.  (https://help.twitter.com/tr/using-twitter/how-to-create-a-twitter-moment )

13. Twitter’ın diğer bir özelliği olan, en iyi tweetleri öne çıkarma özelliğini de kullanabilirsiniz. Twitter’da en çok etkileşim alan tweet’lerinizi öne çıkararak, bu tweetlerinizin daha çok görünmesini sağlayabilirsiniz. Böylece, bu değerli tweet’lerinizden daha çok faydalanabilirsiniz.
Bunun için Twitter profilinizin “Ayarlar” menüsünden, Hesabınızdaki “Twitter Zaman Akışı“ ayarları içindeki “Önce en iyi tweet’leri göster” seçeneğini tıklayabilirsiniz.
Daha sonra, değişiklikleri kaydete tıklayabilirsiniz. Böylece zaman akışınızda ilk sırada en iyi tweet’ler gösterilecektir.

14. Twitter’ın yine harika özelliklerinden biri de, Tweet sabitleme özelliği.
Değerli tweet’lerinizi, profilinizin en tepesine sabitleyerek daha çok görünmesini ve etkileşim almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, Hazır tweet’inizi sayfanın en üstüne sabitlemişken, bu tweette kampanyalarınız, indirim kodu ve kullanım koşulları, satışını yapmak istediğiniz önemli ürünleriniz, hashtag’leriniz, satış yaptığınız web sitenizin linki gibi, size dönüşüm oranı daha yüksek olacak bilgilere yer vermenizde çok faydalı olacaktır.

15.Twiter’da özel günleri ve güncel haberleri de paylaşmanız faydalı olacaktır. Bunun için kendinize bir takvim tutabilirsiniz. Twitter’ın,  daha çok gündemden haber alma için kullanıldığından bahsetmiştim. İnsanlar daha çok sabah saatlerinde, gazeteye göz atar gibi Twitter’larını dolaşırlar.
Siz de, özel gün kutlamaları yaparken veya işletmenize uygun olduğu çerçevede gündem ile ilgili güncel konu ve haber içeren tweet’lerinizi, sabah saatlerinde gönderdiğinizde, daha çok etkileşim alabilirsiniz. Ayrıca, bu tweet’lere ilgili konunun hashtag’larini eklemeyi ihmal etmeyin.
Özel gün ya da haberle ilgili en çok kullanılan hashtag’leri Twitter arama alanından araştırabilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR