0%

LinkedIn Nasıl Etkin Kullanılır? LinkedIn’de paylaşım için en uygun saatler ve günler nelerdir? LinkedIn’de günde kaç paylaşım yapılmalıdır?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


LinkedIn Nasıl Etkin Kullanılır? LinkedIn’de paylaşım için en uygun saatler ve günler nelerdir?
LinkedIn’de günde kaç paylaşım yapılmalıdır?

LinkedIn Nasıl Etkin Kullanılır?

1.Linkedin’e kayıt olduktan sonra, öncelikle karşınıza e-mail adresinize kayıtlı olan kişiler çıkacaktır. Bu kişilerden size profesyonel olarak faydalı olacağını düşündükleriniz var ise bağlantı kurabilirsiniz.

2. LinkedIn arama fonksiyonu, LinkedIn’i etkin kullanmada ve fark yaratmanızda çok değerlidir.
Burada doğru aramalar yapmak ve kendi profilinizi de bu arama fonksiyonuna uyumlandırmanız gerekir. LinkedIn arama alanına, kendi alanınızla ilgili anahtar kelimeleri yazarak, çıkan sonuçlardaki kişileri bağlantılarınıza ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda bağlantı kurduğunuz bu kişilerin bağlantılarını da eğer sizin faaliyetlerinizle ilgili ise bağlantılarınıza ekleyin.
Bağlantılarınızı artırmak için alanında popüler olan ve faydalı içerikler paylaşan birçok kişiyi de ekleyebilirsiniz. Özellikle üst ve orta düzey yöneticiler, şirket sahipleri, alanınızla ilgili danışmanlık yapan uzman kişiler gibi işin ehli olanlar ve onların bağlantılarını ekleyerek hem faydalı içeriklerini takip edebilir hem de alanınızla ilgili uzman kişileri tanımış ve kendinizi de tanıtma fırsatı bulabilirsiniz.

LinkedIn arama fonksiyonunu kendi profilinize uyumlandırmak için de;  yani başkalarının size ulaşması ve bağlantı kurma ihtimalini artırabilmeniz için, kendi profilinizde yapmanız gerekenler var.
Profilinizin ön yazı ve beceriler kısmına, faaliyet alanınızla ilgili güncel, doğru ve zengin anahtar kelimeler girmeniz gerekir. Böylece, anahtar kelimelerin, arama değerinden dolayı başkaları arama yaptığında, daha çok görüneceksiniz ve daha etkili bir profile sahip olacaksınız.
Bu da, size fayda sağlayacak en doğru kişilerin, size ulaşması ve bağlantı kurma ihtimalini artacaktır.

3.Bağlantılarınızı güçlendirmede ve LinkedIn’i etkin kullanmada en önemli faaliyetlerden biri de, aktif grup üyesi olmaktır.
LinkedIn’deki gruplar; iş faaliyetleri, meslekler, faydalı bilgiler, profesyonel dünyadaki trendlerle ilgili bilgi alışverişinin yapılabildiği, değerli topluluklardır. Bu gruplara da yine arama butonundan ya da bağlantılarınızın takip ettiği grupları inceleyerek kendinize uygun olanları seçebilirsiniz ve bu gruplara katılabilirsiniz.

Ayrıca, siz de işletmeniz için grup oluşturabilirsiniz. İşletmenizin alanı ile ilgili anahtar kelimeleri yazarak sonuçları inceleyebilirsiniz ve bu kişileri grubunuza ekleyebilirsiniz. Böylece hem sosyal ağınızı genişletebilir hem marka bilinirliğinizi artırabilir hem de karşılıklı faydalı bilgilerden yararlanabilirsiniz.

4.Profilinizde fark yaratmanızda oldukça etkili olan diğer bir konu da referans yani tavsiye alanıdır.
Daha önce çalışmış olduğunuz ya da sizi destekleyen kişilerin; özellikle üst düzey yönetici ya da işin uzmanı olan kişilerden referanslarını alabilirsiniz.
Onların sizi tavsiye göstermesini beklemeden, bu kişilerle iletişim kurduktan sonra tavsiye göstermelerini siz de rica edebilirsiniz. Bunun için, profilinizdeki referans onay ayarınızı açmanız gerekir. Böylece bu kişiler becerilerinizin altına sizin hakkınızda referans yazılarını yazarak sizi onayladıklarını belirtebilirler.
Tavsiye gösterilmeniz profilinizin bilinirliğini, gücünü artırır, profilinizi zenginleştirir ve bağlantılarınızı artırır.

5.Yaptığınız işleri resim olarak veya link vererek paylaşabilirsiniz. Bağlantılarınıza deneyimlerinizi, kapasitenizi ve yeteneklerinizi göstermenin en iyi yollarından biri yaptığınız önemli işleri paylaşmak olacaktır.
Profilinize mutlaka, web sitenizin linkini ekleyin. Ayrıca, web sitenizden veya blogunuzdan yazılarınızı profilinizde belli aralıklarda paylaşabilirsiniz. Böylece web sitenizin trafiği de artacaktır.
Hem siz hem faaliyetlerinizle ilgili bilgi edinilmesi artacaktır. Bu da bilinirliğinizi ve sonucunda dönüşümleri de artıracaktır.
LinkedIn’de görüntülenme, yorum, beğeni, paylaşımlarınızın tekrar paylaşılması gibi etkileşimler kısa sürede fark yaratmanıza, bağlantılarınızın genişlemesine ve aynı zamanda web site trafiğinizin artırmasında etkili olacaktır.

Güncel gelişmeleri takip etmeniz gerekir. Ara sıra bu tür güncel gelişmelerden ya da trendlerle ilgili paylaşımlar yapabilirsiniz.

LinkedIn’de paylaşım için en uygun saatler ve günler nelerdir?

LinkedIn’de etkileşim yaratmak için istatistiklere göre belirlenen en uygun saatler ve günler var.
Buna göre siz de LinkedIn’de etkin olmak için bu günlere ve saatlere göre paylaşım yapabilirsiniz.

1.Sprout Social firmasının istatistiklerine göre; LinkedIn’de en çok etkileşim alan günler; Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri.
En iyi saatler ise sabah saat 07:00 – 09:00 arası ve akşam 17:00 – 18:00 olarak gösteriliyor.

2.Social Marketing Writing istatistiklerine göre de; paylaşım yapmak için en iyi günler Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri, en kötü günler Pazartesi ve Cuma günleri.
Paylaşım yapmak için en iyi saatler ise sabah saat 07:00 – 09:00 arası ve akşam saat 17:00 – 18:00 aralıkları, en kötü saatler ise gece saat 22:00 – sabah 06:00 aralığında.

LinkedIn’de günde kaç paylaşım yapılmalıdır?

LinkedIn’de hafta içi her gün 1 paylaşım yaparak, ayda 20 paylaşımla sizi takip edenlerin %60’ının, sizi zaman akışlarında fark etmelerini sağlayabilirsiniz.

Profil istatistiklerinizi ya da paylaşım istatistiklerinizi sık sık kontrol etmelisiniz. Paylaşımlarınızdan hangisinin en fazla dikkat çektiğini görerek, gelecek paylaşımlarınızı daha çok ilgi gören niteliklerde hazırlayabilirsiniz ve böylece daha fazla dikkat çekebilirsiniz.

Profil özetinizde ya da paylaşımlarınızda ara sıra, neden sizinle bağlantı kurmalarını anlatmalı ve profilinizin gücü ile onları buna ikna etmelisiniz.
Bu tür paylaşımlarınızda; hangi konularda bilgiler verdiğinizi genel olarak ifade edebilirsiniz, bunlardan haberdar olmaları için sizinle bağlantıya geçmeleri ya da paylaşımlarınızı paylaşmaları konusunda bağlantıda olduğunuz kişileri cesaretlendirebilirsiniz.

Bildirimlerinizi sık sık kontrol etmelisiniz. Bağlantılarınızla ilişki kurarken nazik ve bilgili olmalısınız. Bilmediğiniz konularda yorum yapmak yerine sormanız daha doğru ve samimi bir davranış olacaktır.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR