0%

Güçlü ve etkili bir Linkedin profili nasıl oluşturulur?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Güçlü ve etkili bir Linkedin profili nasıl oluşturulur?

LinkedIn’e, tercihinize göre ücretli ya da ücretsiz üye olduktan sonra, bir profil oluşturabilirsiniz.
LinkedIn profiliniz sizi en iyi anlatabilecek ve burada neden bulunduğunuzu net bir şekilde ifade edecek bilgiler içermelidir.

Profilinizi etkileyici hale getirecek 8 yöntem:

1.Linkedin’de 24 dil seçeneği bulunur ve istediğiniz dilde profil oluşturabilirsiniz.
Örneğin İngilizce bir profil oluşturacaksanız, Türkçe içerikler girmeyin. Türkçe ve İngilizce profilleriniz ayrı olmalı. Ya tamamen Türkçe ya da tamamen İngilizce olarak oluşturmalısınız.

2. Profil fotoğrafınızın hemen altında yer alan özet alanı ve hakkımızda alanına, kendinizle ilgili etkileyici bilgiler yazmalısınız. IK yöneticileri bu özet alanını çok önemser. CV’lerdeki önyazı alanı olarak düşünebilirsiniz.
Profilinizi inceleyenlerin ilk başta sizinle ilgili genel fikir sahibi olmaları ve sizinle irtibata geçme hissi uyandırması için, nelerle uğraştığınız, hangi uzmanlık alanlarınız olduğunu sade anlaşılır ve tam şekilde yazmalısınız.
Hangi sektörlerde, hangi iş alanlarında, hangi pozisyonlarda çalıştınız ve buna karşılık ne tür beceriler kazandığınız, ilgi veya hizmet alanınızın ne olduğu, unvanınızı açık şekilde özet olarak belirtebilirsiniz.

3.Linkedin kişisel hesabınızda, diğer sosyal mecralardan farklı olarak, profesyonel olarak kendinizi en iyi yansıttığınızı düşündüğünüz, sade düzgün bir resminizi koyabilirsiniz.
İşletmeler ise logo ya da faaliyet alanı ile ilgili bir fotoğrafı ekleyebilir.

4.Deneyim alanına unvan, şirket ismi, hangi tarihlerde çalıştığınızı yazmakla bırakmayın. Çalıştığınız unvanlarda neler yaptığınızı, işin kapsamını, görev ve sorumluluklarınızı, deneyimlerinizi, projelerinizi çok detaya girmeden, sıkıcı olmadan belli başlı etkileyici kısımlarını belirterek sade ve anlaşılır dille yazabilirsiniz.

5.Eğitim alanına, eğitim bilgilerinizi de eksiksiz yazmalısınız. Lise ya da üniversiteden başlayarak, varsa yüksek lisans, doktora şeklinde devam ederek eğitimlerinizi belirtebilirsiniz.

6.Web siteniz, blogunuz, videolarınız, podcastleriniz, proje dosyalarınız, makaleleriniz varsa mutlaka ekleyin. Sitelerinizin ya da blogunuzun linkini yazdığınızda, LinkedIn’den sitenize gelen trafik diğer sosyal mecralardan gelen trafiğe göre %50 daha fazla oluyor. Linkleri eklemeyi ihmal etmeyim.
Ayrıca, blog sayfanıza trafik almak için ara sıra makalelerinizin bir kısmını LinkedIn’de paylaşabilirsiniz. Yazınızın tamamının okunması için paylaşımınızın sonuna blog sayfa linkinizi ekleyebilirsiniz. Böylece blog sitenize trafik çekebilirsiniz. Sıkıcı olmaması için, bunu çok sık yapmayın, ara sıra yapmanızda fayda olacaktır.
Çok fazla sayıda videonuz, podcast’iniz, proje ya da makaleleriniz varsa onların konusunu hangi platformlarda olduğunu ve adetini belirtebilirsiniz.

7.Yetenekleriniz alanına, ister işiniz ile ilgili olsun ister kendinizi geliştirmek ya da eğlenmek için yaptığınız aktiviteleriniz olsun hepsini LinkedIn’e ekleyebilirsiniz.
Bu yeteneklerinizin işverenler ya da bağlantı kurduğunuz kişiler tarafından onaylanıp daha fazla dikkat çekmesini de sağlayabilirsiniz. Bunun için onaylama ayarlarınızı açmanız gerekir.

8.İletişim bilgileriniz için de mail adresinizi verebilirsiniz.
LinkedIn’i amacı dışında kullananlar her zaman olacaktır. Bu nedenle kişisel telefon numaranızı yazmanız sorun oluşturabilir. Şirket numaranız varsa yazabilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR