0%

Instagram’da yarışma çekiliş nasıl yapılır? En etkili Instagram yarışmaları örnekleri nelerdir? Instagram yarışma nasıl yapılır? Instagram çekiliş nasıl yapılır? Etkili Instagram yarışma ve çekiliş örnekleri nelerdir? Instagram’da çekiliş yapmak yasak mıdır? Instagram’da yarışma yapmak yasak mıdır? Instagram çekiliş yasaları nelerdir? Instagram yarışma yasaları nelerdir? 5 adımda etkili Instagram yarışma fikirlerini uygulayabilirsiniz.

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Instagram’da yarışma çekiliş nasıl yapılır? En etkili Instagram yarışmaları örnekleri nelerdir?
Instagram yarışma nasıl yapılır?
Instagram çekiliş nasıl yapılır? Etkili Instagram yarışma ve çekiliş örnekleri nelerdir? Instagram’da çekiliş yapmak yasak mıdır? Instagram’da yarışma yapmak yasak mıdır? Instagram çekiliş yasaları nelerdir? Instagram yarışma yasaları nelerdir?
5 adımda etkili Instagram yarışma fikirlerini uygulayabilirsiniz.

İşletmeler için Instagram’da yarışma nasıl düzenleyebilir? Instagram yarışma sonuçları nasıl duyurulur? Instagram yarışma ve çekiliş ödülleri nasıl belirlenir?
En çok ilgi gören yarışma ve çekiliş örnekleri nelerdir?

Instagram’da yarışma düzenlemek, satışlarınızın artmasında en hızlı sonuç alabileceğiniz çalışmalardandır. Yarışma düzenleyerek takipçi sayınızı artırabilirsiniz, yorum beğeni alma gibi etkileşimlerinizi hızlı şekilde artırabilirsiniz. Bu da tabi satışa dönüşümü hızlandıracaktır.
Ancak, başarılı bir yarışma için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Instagram’da yarışma ya da çekilişe başlamadan önce,  tüm yasa ve yönetmeliklere uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Yasa ve yönetmeliklere uymak sizin sorumluluğunuzdadır.
Bu konuda avukatınıza da danışabilirsiniz.
Öncelikle dilerseniz, Milli Piyango Dairesi’nin nakit olmayan piyangolar ve çekilişler hakkında yönetmeliğini ( http://www.mpi.gov.tr/node/17  ) inceleyebilirsiniz. Yasa ve yönetmeliklere uygunluğunuz var ise, çalışmanıza başlayabilirsiniz.

Instagram yarışmalarının başarısı;  türüne, kurallarına, ödülüne ve duyurusuna göre değişebiliyor.

Başarılı bir yarışma için 5 adımdan oluşan örnek bir yol haritası izleyebilirsiniz.

1. Adım: Yarışmanın türünün belirlenmesi.
2. Adım: Yarışma Kurallarının Belirlenmesi
3. Adım: Yarışmanın Ödülünün Belirlenmesi
4.Adım: Yarışmanın Duyurulması
5.Adım: Yarışma Sonuçları

Instagram yarışmalarınızı etkili şekilde planlamak için 5 maddeyi nasıl uygulayabilirsiniz?

1. Adım: Yarışmanın türünün belirlenmesi.
Instagram’da yaratıcı yarışma konseptleri hazırlayabilirsiniz.
Bunun için ilk önce yarışmanın türünü belirlemeniz gerekir. Böylece  yarışmayı duyurmak yarışmanın geri kalan sürecini planlamak ve sonuçları değerlendirmek kolay olacaktır.

Instagram kullanıcılarının en çok ilgilendiği yarışma ve çekilişleri #cekilis hashtag’i ile aratabilirsiniz.

Markaların en çok kullandığı Instagram yarışma fikirlerinden en etkili 3 yarışmayı siz de uygulayabilirsiniz.

Instagram yarışma (çekiliş) fikirlerine 3 örnek:

1.Beğeni Yarışmaları
En çok etkileşim getirecek yarışma türlerinden biridir.
Takipçilerden yarışmayı kazanmaları için paylaşılan görseli beğenmeleri istenir. Sadece bu kadar.
Beğeni sayınız arttıkça, hızlı bir şekilde gönderinizin yayılma olasılığı da artar.
Bu tür beğeni yarışmaları sayesinde, örneğin; Instagram’ın “Keşfet” sayfasında kullanıcıların takip ettikleri kişilerin beğendiği ve ülke genelinde popüler olan görseller gösterildiğinden, sizin de Instagram Keşfet sayfasında görünme olasılığınız artacaktır.

2.Yorum Yarışmaları
Takipçilerden yarışmayı kazanmaları için paylaşılan görselin altına yorum yapmalarını veya arkadaşlarını etiketlemelerini isteyebilirsiniz. Yapılan yorum ve etiketleme takipçilerin arkadaşlarının da haberdar olmasını sağlayacağından, markanın Instagram hesabına hemen trafik çekmesine ve yeni takipçiler kazanmasını sağlar.

3. Fotoğraf Paylaşım Yarışmaları
En popüler Instagram yarışmalarındandır. Bu yarışmayı, örneğin şöyle kurgulayabilirsiniz;
Önce, özel bir fotoğraf konsept kurgulayın, bu fotoğraf kapsamında belirlediğiniz özel bir hashtag oluşturun. Daha sonra da, takipçilerinizden yarışmayı kazanmaları için bu hashtag’inizi etiketleyerek kişisel hesaplarından bu konsept ile ilgili bir fotoğraf paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Bu bir selfie, video, gif ya da boomerang da olabilir.

Ya da örneğin; daha önceki bir görsel paylaşımınızın hashtag’iyle, o görselinizin yeniden paylaşılmasını isteyebilirsiniz. Yani “repost edilmesini” isteyebilirsiniz. Görseli repost etmek için, bir repost uygulaması kullanılabilir.
Repost işleminin nasıl yapıldığını, İşletmeler İçin Sosyal Medya Yönetimi Eğitim Podcast Seti serisinin 2.bölümü dinleyebilirsiniz.
Ya da takipçilerinizin repost uygulamasını indirmeyle uğraşmamaları için görselinizin ekran görüntüsünü alarak yeniden paylaşmalarını isteyebilirsiniz.

Bu örneklere göre siz de kendi yarışma türünüzü belirleyebilirsiniz.
Yarışma türünüzü belirledikten sonraki adımlara devam edelim.

2. Adım: Yarışma Kurallarının Belirlenmesi

Yarışmanın başarılı olması için kapsamının basit, anlaşılır ve açık bir şekilde belirtilmesi gerekir.
Yarışmayı duyurduğunuz görsel, hikaye, video’da ve paylaşımın açıklama alanında yarışma şartları, son katılım tarihi, kazananların ne zaman açıklanacağının belirtilmesi gerekir.
Burada yarışmanın  Instagram kullanım koşullarına uygun olmasına da dikkat edilmelidir. Örneğin;
Instagram’ın desteklenmediği ya da Instagram tarafından yönetilemeyecek bir kapsamı olmamalı, katılımcıların yaş sınırı gibi koşullar açıkça belirtilmeli.

Ya da yarışmayı direkt Instagram’da yapmasanız da olur. Web sitenizde de yapabilirsiniz.
Örneğin; duyurunuzu, Instagram’da yapın, ama yarışmayı web sitenizde yapabilirsiniz. Böylece Instagram kurallarına da takılmamış olursunuz. Bu da bir seçenek.
Doğrudan işletmenin web sitesinde, yarışma koşullarının belirttiği ve katılım formu yer alan sayfa oluşturulabilir.
Takipçilerinizin, bu web site form sayfasına ulaşmaları için Instagram’daki profil alanına bu form sayfasının linkini bırakabilirsiniz. Takipçileriniz bu linke tıklayarak, sitenizdeki form sayfasına ulaşabilir ve yarışmaya katılabilir.
Burada,  başvuru koşullarının basit tutulması önemli. Çok fazla kriter, adım ya da uzun başvuru formu olması, başvuru sayısını doğrudan düşürecektir. Başvurunun mümkün olduğunca basit adımlardan oluşmasında fayda var.

3. Adım: Yarışmanın Ödülünün Belirlenmesi

Şunu unutmayın. Bu yarışmayı, marka bilinirliğinizi artırmak,  takipçi sayınızı artırmak ve dolayısıyla da satışlarınızı artırmak için yapıyorsunuz.
Yeni takipçilerin hedef kitlenize uygun olması gerekir. Doğru hedef kitleyi çağırırsanız eğer, satışa dönüşümünüz artar.
Bunun için hedef kitlenizin ilgisini çekecek, gerçekten isteyebileceği bir ödül olabilecek, aranızda bağ kuracak, sizi yansıtacak ürün ya da hizmetlerinizle ilgili bir ödül belirlemeniz önemli. Böylece doğru hedef kitleye hitap edebilir ve kalıcı yeni takipçiler kazanabilirsiniz.
Doğru hedef kitleye hitap eden ödül, aynı zamanda yarışmaya başvuru sayısını, yani potansiyel takipçi sayısını da artıracaktır.

4.Adım: Yarışmanın Duyurulması
Yarışmanın geniş kitlelere duyurulmasında, etkili birkaç yöntemi deneyebilirsiniz.
Örneğin; yarışmaların video ile duyurulması trendler arasında, siz de tercih edebilirsiniz.

Instagram paylaşımında ve yorum bölümden, doğru hashtag’leri eklemek, yarışmanın izlenmesini kolaylaştıracaktır.
Hashtag’ler ile marka isminizi ve ayrıca popüler yarışma hashtag’lerini de kullanabilirsiniz.
Örneğin; #GiveAway #Instagood #Contest #InstagramContest, #InstagramGiveAway,
hashtag’leri, çok daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı sağlayacaktır.

Yarışmanızı Instagram dışında, farklı uygulamalarda da duyurarak, daha geniş kitleleri haberdar edebilirsiniz ve katılımı artırabilirsiniz. Facebook, Twitter, Youtube… gibi sosyal ağlarda ve web sitenizde blog sayfanızda duyurabilirsiniz. Bunların dışında, Hellobar sitesine (https://www.hellobar.com/  )kayıt olarak sitenize gelen ziyaretçilere de yarışma ile ilgili mesaj çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Yarışmaya katılan takipçilerinizden, yarışmayı arkadaşlarına duyurmalarını isteyebilirsiniz.
Bu şekilde farklı kanallardan da yararlanarak, yarışmanızı ya da çekilişinizi, çok fazla kişiye duyurarak  katılımı artırabilirsiniz.

5.Adım: Yarışma Sonuçları
Yarışmadan verim alabilmeniz için bazı kriterlere dikkat etmeyi unutmayın. Örneğin;

Yarışmanın, belli bir sektöre hitap ettiği anlaşılmalı. Örneğin; Giyim- Moda sektörü gibi, bunlar net anlaşılır olmalı.
Ödül için bütçe ayırılmalı. Örneğin; 550TL . Hedef kitlenize göre belirleyebilirsiniz.
Belli bir kazanan sayısı olmalı. Örneğin; yarışmayı  2 ya da 3 kişi kazanıyor olmalı.
Belli hedef kitle kriterleri olmalı. Örneğin; yarışmayı kazanacak kişi; kadın, 18-34 yaş grubu, bekar ya da evli, gelir düzeyi 5.000 TL ve üzeri gibi. Hedef kitlenize göre belirleyebilirsiniz.
Vereceğiniz Ödülün; hedef kitleyi ilgilendirecek, ihtiyacını karşılayabilecek şekilde tatmin edici olmalı ve markanızla iletişimi güçlendirecek şekilde olmalı. Örneğin; web sitenizden alınacak elbise siparişinde kullanılacak 250 TL’lik Hediye Çeki ya da İndirim Kuponu gibi. Bu şekilde net kriterler belirleyebilirsiniz.

Hediye seçiminde ya da kampanya kriterlerini oluştururken, rakiplerinizi inceleyebilirsiniz ve yakınlarınızın fikrini alabilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR