0%

İşletmeler Instagram’da Hikaye özelliği ile neler yapabilir? İşletmeler için en etkili hikaye içerikleri nelerdir?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


İşletmeler Instagram’da Hikaye özelliği ile neler yapabilir? İşletmeler için en etkili hikaye içerikleri nelerdir?

Daha önceki blog yazılarında ve podcast’lerde Instagram’ın Hikaye özelliği ile ilgili bazı istatistiklerden bahsetmiştik. Bu İstatistikleri de göz önünde bulundurarak, ne tür çalışmalar yapabileceğinizi paylaşacağız.

İstatistiklerden bazıları şöyleydi; Instagram’da en çok görüntülenen hikayelerin 1/3’i işletme hesaplarına ait. Ve ayrıca, kullanıcıların %60’ı da, Instagram’da yeni ürünler keşfediyor.
Bu hikayelerin %70’inde ses bulunurken, %25’inde Boomerang görüntüleri bulunuyor.
Bu oranlar oldukça yüksek, bu da gösteriyor ki hikaye özelliği, işletmelerin kendini geliştirmesi için iyi bir fırsat.

Bu arada, Boomerang, Instagram içinde 1 saniyelik tekrarlayan videolar yapmanızı sağlar. Boomerang videolar, hikaye kısmında ise, 6 saniyelik görüntülerdir. Boomerang, çeriklerinizi daha dikkat çekici ve keyifli yapan bir özelliktir.

Hikaye alanının işinize çok yarayacak bazı özellikleri ise;

Hikayelerinizi  fotoğraf, video çizimler, animasyonlar ve özel filtreler de ekleyerek zenginleştirebiliyorsunuz.

Instagram hikayelerinin yayın ömrü ise şu anda 24 saattir. Bu süre dolduğunda hikaye paylaşımınız yayından otomatik kalkıyor. Instagram hesabınızda sürekli durmasını tercih etmediğiniz ama aynı zamanda hesabınıza canlılık katacak, zenginleştirecek paylaşımlar yapmak için hikaye özelliğini kullanabilirsiniz.

Önemli bir özelliği de, hikayelerinizin sayısı ne kadar çok olursa, kullanıcıların Instagram özet akışında görünme olasılığınız o kadar yüksek olacaktır.
Hikaye çalışmalarınıza ağırlık vererek, sürekli göz önünde olabilirsiniz. Bu da marka bilinirliğinizi ve etkileşiminizi artıracaktır.

Tabi burada önemli kriter, hikayelerinizde hedef kitlenize uygun içerikler yapmanız.

İşletmeler hikaye özelliğini nasıl etkin kullanabilir? Hikayede paylaşmak için ne tür içerikler hazırlayabilir? 4 madde halinde sunduğumuz en etkili içerikleri hemen uygulayabilirsiniz.

1. Takipçilerinize özel teklifler sunabilirsiniz. Örneğin; 24 saat içerisinde bitecek indirim kuponu olabilir. Bu örnekte zaman darlığı olduğundan müşterinin acil olarak eyleme geçme isteği oluşacaktır.
Burada etkileşim alabilmeniz için sunduğunuz teklifin değerli bir ürün ya da hizmet olması gerekir.
Bu nedenle, teklifinizin ne olacağını düşünürken; kendi hedef kitlenize cazip gelecek nasıl bir ödül verebilirim diye düşünebilirsiniz. Ödülün belirlenmesinde  hedef kitlenin demografik özellikleri çok önemli. Demografik özellikler biliyorsunuz; yaş, cinsiyet, gelir düzeyi, meslek, eğitim, aile hayat döngüsü, coğrafi konumu,  davranış ve düşünceleri, ilgi alanları, hayat tarzları… vb. olarak sıralanabilir.
Hedef kitlenizin bu koşullarını dikkate alarak cazip teklifler ve ödüller belirleyebilirsiniz.

2. Hikayelerinizde, yakında gelecek yeni bir ürün ya da hizmetiniz ile ilgili bilgiler vererek, sağlanacak yeni olanaklardan bahsedebilirsiniz.

3.İşletmenizin yeni hazırladığı ham bir çalışmanın eskizlerini paylaşabilirsiniz.
Bu da yine, takipçilerinizde heyecan ve merak uyandıracak, çalışmanın sonucunu merak edecekleri için profilinize ilgiyi ve etkileşimi artıcaktır.

4.Workshop’lar gibi çalışmalarınızdan ya da etkinliklerinden anlar paylaşabilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR