0%

Instagram’da İşletme hesabına nasıl geçilir? Instagram hesabı güvene almak için ne yapılmalıdır? Instagram’da etkili profil nasıl oluşturulur? Instagram’da takipçi sayısı artırma yolları nelerdir?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Instagram’da İşletme hesabına nasıl geçilir? Instagram hesabı güvene almak için ne yapılmalıdır?
Instagram’da etkili profil nasıl oluşturulur?
Instagram’da etkili profil oluştururken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Instagram’da İşletme hesabına nasıl geçilir? Instagram’da Profesyonel Hesaba nasıl geçilir? Instagram’da işletmenizle ilgilenebilecek kişileri nasıl bulabilirsiniz? Instagram’da markanızla ilgilenebilecek kişileri nasıl bulabilirsiniz? Instagram’da takipçi sayısı artırma yolları nelerdir?

Instagram hesabınızı güvene almak için ne yapılmalıdır?

Instagramı ücretsiz olarak indirdiniz. Kurulum sırasında, giriş için kullandığınız e-postayı kontrol edin, ve güvenli bir şifre oluşturmayı unutmayın. Instagram hesabınızı güvende tutmak için, güvenlik kodu alanını aktif hale getirebiliyorsunuz. Bu sayede giriş yaparken, kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra, cep telefonunuza güvenlik şifresi yazan bir SMS gelir ve ancak bu şifreyi de yazdıktan sonra, Instagram’a giriş yapabilirsiniz. Bu şekilde Instagram hesabınızı SMS yoluyla güvenli hale getirebilirsiniz.
Bu güvenlik sms ayarını açmak için profilinizde ayarlar bölümüne giriyorsunuz. Güvenlik sekmesine tıklıyorsunuz. Daha sonra İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması sekmesine tıklıyorsunuz. Kısa Mesaj ya da Kimlik Doğrulaması seçeneklerini aktif hale getirerek bu güvenlik özelliğini kullanabilirsiniz.

Instagram’da profil nasıl oluşturulur? Instagram’da etkili profil oluştururken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Instagram’da Username (Kullanıcı adı) İngilizce karakterlerden oluşmalıdır. Daha önce kullanılmamış ve işletmenizin adından oluşması gereklidir.

Instagram’da kullanıcı adında en çok 30 karakter kullanılabilir, bu isim değiştirilemiyor.
Profil oluştururken güvenliğiniz için cep telefonu numaranızı da girmeniz gerekir.
Profil resmi için işletmenin logosunu kullanabilirsiniz ya da işletmenizin faaliyet alanı ile ilgili bir görsel tercih edebilirsiniz.
Profil ekranında info’nun kısatması olan “i” ile ifade edilen bölüme, en çok 150 karakterlik bir açıklama yazabiliyorsunuz. Burası, Instagram profilinizin biyografi bölümüdür.

Instagram’da gezinirken profilinize tıklayan birinin o anda iyi bir intiba alabilmesi, hatta takibe alma kararı vermesi, çok kısa bir süredir. Bu yüzden profilinizin biyografi bölümüne yani profil resminizin hemen altına, etkileyici bilgilerinizi girmeniz çok önemli.

Bu açıklama alanına, örneğin; firmanızın hizmetleri hakkında kısa açıklama yazabilirsiniz. İşletme dilinize uygun bir hitap ile iş kapsamınızı, ürün ya da hizmetlerinizin neler olduğunu kısaca açıklayan bir metin girebilirsiniz. Ayrıca, bu açıklama alanına web site linkinizi de ekleyebilirsiniz.

Etkili bir biyografik bilgi, Instagram takipçi sayısınızı artırdığı gibi, burada belirttiğiniz web site linki sayesinde,  sitenize de trafik çekecektir.
Profilinizi ziyaret eden kişilerin dikkatini çektiğinizde, o kişi artık potansiyel müşteriniz demektir. Hemen web stenizi ziyaret etmek isteyebilir, ürün ve hizmetleriniz ya da hakkınızda daha fazla bilgi almak isteyebilir. Bu durumda profilinizde web site linkinizi görmesi, hem  iletişiminizi güçlendirir hem de güven sağlayacaktır. Aynı zamanda, sitenizdeki kampanyalarınıza da katılım artacaktı ve web sitenizdeki blog sayfanıza ulaşarak detaylı içeriklerinizi de inceleme fırsatı bulacaklardır.

Emojilerin ne kadar dikkat çekici olduğunu biliyorsunuz. Bu açıklama metnine sizi ifade eden emojiler eklemeyebilirsiniz. İşletme hesaplarında genelde resmi bir tavır sağlamak için emojiler ihmal edilebiliyor, ama mutlaka gülen surat koymanız gerekmiyor, şirket imajına uygun olumlu bir his bırakan semboller de yerleştirmeniz faydalı olacaktır. Örneğin siz bir finans firmasıysanız, yeşil tik işareti ekleyebilirsiniz. Hem renk hem de görüntüsü olumlu bir göstergedir. Bunun gibi, yüz ifadesi olan emoji yerine semboller de tercih edebilirsiniz.

Instagram’da işletme hesabına nasıl geçilebilir? Instagram’da Profesyonel Hesaba nasıl geçilir?

Instagram’da, normal bireysel profil açabildiğiniz gibi, aynı zamanda İşletme hesabı da açabiliyorsunuz. Daha önce bireysel profil olarak açtığınız Instagram hesabınızı, İşletme hesabına geçirebiliyorsunuz.

İşletmeler İçin Instagram profilinizi İşletme hesabına geçirmek bazı avantajlar sağlıyor.
Örneğin; takipçileriniz işletmenizin adresine, e-postanıza ya da telefon numaranıza Instagram profilinizden ulaşabiliyor. Aynı zamanda Instagram’dan reklam verebilmek ve böylece satışlarınızı artırmaya da imkan sağlıyor. Yaptığınız reklamların performansını da takip edebileceğiniz eklentiler de otomatik olarak İşletme profilinize yükleniyor. Böylece, çalışmalarınızın performansını izleyebilir ve analiz edebilirsiniz. Performans analizleriyle de, çalışmalarınızı daha gerçekçi şekilde değerlendirerek geliştirebilirsiniz. Bu nedenle İşletmelerin, profillerini işletme hesaplarına taşımaları, emeklerinize değer katacaktır.

İşletme hesabı kullanımını biraz daha detaylandırabiliriz.

İşletme hesaplarının ticari amacı da olduğundan paylaşımların ölçülebilir, erişilebilir ve anlaşılabilir olması gerekir. Bunun için Instagram’da hikayeleriniz, gönderileriniz, kullandığınız hashtag’lerin ve takipçilerinizin nasıl performans gösterdiğini öğrenebileceğiniz istatistiklerin tutulduğu alan bulunur. Siz de bu istatistikleri analiz edebilmek için profilinizi Profesyonel Hesaba (İşletme hesabına) geçirebilirsiniz.
İşletme hesabına geçmek için profilinizde Ayarlar bölümüne giriyorsunuz. Hesap sekmesine tıkladığınızda en altta “Profesyonel Hesaba Geçiş Yap” sekmesine tıklayarak İşletme hesabına geçebilirsiniz.
Geçiş sırasında İşletme hesabınızı istediğiniz Facebook hesabı ile bağlantı ayarını yapabilirsiniz. Böylece gönderilerinizin Facebook hesabınızda da otomatik paylaşımını sağlayacaktır. Bu özellik sayesinde, bir gönderinizi aynı anda Facebook, Twitter …vb gibi diğer hesaplarınızda tek işlemle paylaşabilirsiniz. Her bir hesaba tek tek giriş yaparak gönderinizi yeniden düzenlemenize gerek kalmaz, işinizi kolaylaştırır.

Instagram’da reklam vermeyi de düşünüyorsanız, İşletme hesabına geçiş yaparken Facebook hesabınızı da bağlamayı seçmeniz gerekir. Facebook sayfasının da yönetici yetkisine sahip olmalısınız. Reklam ayarlarınız konusunda detaylı bilgi almak ve reklamlardan daha fazla faydalanmak için İşletmeler İçin Sosyal Medya Yönetimi Eğitim Podcast Seti serisini ücretsiz dinleyebilirsiniz.
İşletme hesabında, profilinizi herkese açık ayarlayarak, potansiyel müşterilerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Telefon, e-posta, iletişim, yol tarifi gibi iletişim bilgilerinizi kontrol ederek işletmeniz için uygun şekilde düzenlemeyi unutmayın.

Instagram’da işletmenizle ilgilenebilecek kişileri nasıl bulabilirsiniz?

1. Instagram arama butonundan Etiketler (Tags) bölümüne gelerek, işletmenizin ürün, hizmet ya da diğer ilgi alanları ile ilgili kelimelerini aratabilirsiniz. Çıkan sonuçlardan ilgili kişi ve hesaplara ulaşabilirsiniz. Onları takibe alabilirsiniz.
2. Rakiplerinizin profiline giderek, rakibinizin hesabını takip eden kişileri takibe alabilirsiniz.
Tabi, bu kişilerin, sizin hesabınızı takip etmesi biraz zaman alabilir.
Bu arada, Instagram’da 1 saat içerisinde en fazla 160 kişiyi takibe alabildiğinizi unutmayın.

Bunların haricinde, takipçi sayınızı artırmanın yollarını ve etkili içerik oluşturma yolları hakkında birçok yöntem bulabileceğiniz İşletmeler İçin Sosyal Medya Yönetimi Eğitim Podcast Seti serisini dinleyebilirsiniz. Çalışmalarınızı hızlandıracaktır.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR