0%

Instagram İstatistikleri 2020 İşletmeler neden Instagram’da olmalıdır? İşletmeler Instagram’dan nasıl faydalanır? Instagram Ne İşe yarar? Instagram Terimleri ve Instagram’ın Tarihi

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Instagram İstatistikleri 2020 İşletmeler neden Instagram’da olmalıdır? Instagram Ne İşe yarar?

Instagram, en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Kullanıcılarının ücretsiz olarak çektiği fotoğraf, hikaye, video, canlı videolar olmak üzere çeşitli içerikleri yükleyebildiği, bunları takipçileriyle paylaşabildiği bir uygulamadır.

Instagram Nedir? Instagram Ne İşe yarar?

Instagram, en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Instagram ne işe yarar derseniz, kullanıcılarının ücretsiz olarak çektiği fotoğraf, hikaye, video, canlı videolar olmak üzere çeşitli içerikleri yükleyebildiği, bunları takipçileriyle paylaşabildiği bir uygulamadır.
aynı zamanda, Instagram kullanıcıları arasında; arkadaşlarını, yakınlarını ve tüm dünyadan ilgi alanlarına göre çeşitli içerik sayfalarını da görüntüleme imkanı sunar. Beğenme, yorum yapma, paylaşma ve takip etme özellikleri ile de kullanıcıları arasında güçlü bir iletişim ağı sağlar.

Instagram’ı kullanmak için, Apple iOS, Android ve Windows Phone cihazlarınızdan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Instagram’da yaygın kullanılan terimleri de bilmenizde fayda var;

IG instagram’ın kısaltmasıdır.

Instagram’da içerik paylaşmaya “post etmek” deniyor.

Paylaşılan görsellere “Gönderi” deniyor.

Profil bilgilerinde “Bağlantılı Hesaplar” isimli bir özellik bulunuyor. Bu özellik, sizin varsa eğer
Facebook, Twitter, Tumblr gibi diğer uygulama hesaplarınızın Instagram’a bağlantısını sağlıyor. Böylece Instagram’da yaptığınız paylaşımları bu hesaplarda da otomatik olarak yayınlayabiliyorsunuz. Yani, “Bağlantılı Hesaplar” özelliği, sadece bir işlemle farklı platformlara yayın yapmanızı sağlayarak, işinizi kolaylaştırıyor.

Sık kullanılan DM (Direkt Message) ifadesi ise, takipçileriniz ile bire bir iletişim kurabildiğiniz mesajlaşma alanıdır.

Yine yaygın duyabileceğiniz diğer bir özellik “Repost etmek (Yeniden Paylaşmak)”.
Repost özelliği ne işe yarar? Başka bir Instagram hesabında beğendiğiniz bir gönderiyi kendi hesabınızda paylaşmak isterseniz Instagram’ın Repost özelliğini kullanabilirsiniz. Repost özelliğini kullanmak için telefonunuzda Repost uygulamasının yüklü olması gerekiyor.
Bu uygulama ücretsizdir. Android telefon kullanıyorsanız Google Play Store’a, iOS telefon kullanıyorsanız App Store’a giriş yaparak Repost uygulamasını indirebilirsiniz.

Report işlemi nasıl yapılır?
Repost uygulamasına giriş yaptıktan sonra,  kendi profilinize geçip paylaşmak istediğiniz gönderiyi açıyorsunuz. İlk önce gönderinizde yazacak olan repost ifadesinin nasıl görünmesini istediğinizi seçiyorsunuz, daha sonra gönderi hakkında açıklama yapabilirsiniz. Instagram’ı açma sekmesine tıklayarak gönderiyi paylaşabilirsiniz. Böylece beğendiğiniz bir gönderiyi kendi instagram hesabınızdan da paylaşmış oluyorsunuz. Yani report etmiş oluyorsunuz.

Çok sevilen bir diğer özellik; Instagram Boomerang özelliği de en çok kullanılan popüler bir özellik. Instagram içinde 1 saniyelik tekrarlayan videolar yapmanızı sağlar. Instagram hikayelerinizde paylaşılan Boomerang’ların süresi 6 saniye sürüyor. Bu içeriklerinizi daha dikkat çekici ve keyifli yapar.

Merak edenler için Instagram’ın tarihine da kısaca bakalım.

Instagram 2010 yılında Kevin Systom ve Mike Krieger tarafından kurulmuştur. Daha sonra ise 2012 yılında Facebook Instagram’ı 1 milyar dolara satın alarak daha da geliştirmiştir. Instagram hem altyapı hem tasarım hem de birbirinden eğlenceli estetik yeni özellikleri de kazanmasıyla popüleritesini artırdı, aynı zamanda Facebook ile entegrasyonu da sağlandı. Böylece Facebook’un kullanıcı sayısından da faydalanarak daha da geniş kitlelere ulaştı. Facebook çok eski bir sosyal mecradır. Bu nedenle de çok sayıda ve geniş bir kullanıcı ağına sahiptir.
Bu kullanıcıların çoğu Instagram hesaplarını da açınca, Instagram hızlıca bilinir hale geldi.
Sonuç olarak, bugüne baktığımızda, Instagram vazgeçilmez sosyal mecralardan olmayı başarmıştır.
Tam da bu kısım sadece bireysel kullanıcıların değil, işletmelerin de dikkatini çeken kısım.
Vazgeçilmez popüler bir sosyal mecra olması. Yani eşittir, “potansiyel müşteriler”.
Yalnız, burada hatırlatmak isterim; işletmelerin odaklanması gereken “satış” olmamalı, “iletişim” olmalıdır.

Sosyal mecralarda insanlarla duygusal temas, iletişim önemli.
Çünkü Instagram bir sosyal iletişim ağıdır neticede. Direkt ürün satış ortamı değildir. Bu hiç de samimi ve kalıcı bir ortam sağlayamaz.

İşletmeler Instagram’dan nasıl faydalanır? Bir işletme Instagram’dan insanlarla nasıl etki yaratabilir? İşletmeler neden Instagram’da olmalıdır?

Instagram, işletmeler için,  potansiyel yeni müşterilere ulaşmayı sağlar. Bu da ürün ya da hizmetlerin satışı ve tanıtımını kolaylaştırır. Nasıl kolaylaştırıyor?

İnsanlar, ürün ve hizmetlerle ilgili hızlıca bilgi almak için işletmelere-markalara soru sorabilir, yorum yapabilir. Buna karşılık çok hızlı cevap beklerler. Müşteri memnuniyeti sağlamak, müşteri potansiyelini ve marka bilinirliğini artırmak için burada hızlı şekilde, uygun iletişim dili ile yanıtlar vererek müşterinin ihtiyacını karşılamak önemlidir. Instagram, işlerinizi ilerletmek geliştirmek için imkan, bir ortam sunmuş oluyor.

Instagramın insanlar üzerinde ne kadar etkili olduğunu, potansiyelini bir de rakamlarla ifade edebiliriz. Bir işletme için tabi realite önemli.

Instagram kullanıcı istatistiklerinin Ocak 2020 verilerini yayınladı.
business.instagram.com verilerine göre;

Instagram İstatistikleri 2020 Verileri

Instagram aylık 1 Milyar kullanıcı sayısı ile en çok kullanılan sosyal medya platformlarından 3.sırada. Birincisi Facebook ve ikincisi YouTube’tur.
Instagramda 200 milyondan fazla kullanıcı, günde en az bir işletme profilini ziyaret ediyor.
Kullanıcıların %60’ı Instagram’da yeni ürünler keşfettiğini söylüyor.
En çok görüntülenen hikayelerin 1/3’i işletme hesaplarına aittir.
Instagram’da video izlenerek geçirilen süre ise %80 artmıştır. Bunlar ürün ve marka videoları olabiliyor.
Tüm bu gelişmeler içerisinde Türkiye payı da önemli. İstatistiklere göre Türkiye’nin kullanıcı sayısı 2019’dan bugüne %2.7’lik bir artışla 38 milyona yükseldi. Sadece 1 yılda, 1 milyondan fazla kişi Instagram kullanmaya başlamış oldu.
Sayısal veriler tabi ki çok daha detaylandırılabilir. Ancak, buraya kadar ki kısım da aslında bir işletmenin neden Instagram’da olması gerektiğini açıkça gösteriyor.
Instagram’ın bu potansiyelinden nasıl yararlanabileceğinizi ise İşletmeler için Sosyal Medya Yönetimi Eğitim Podcast Seti serisinden dinlemenizi öneririm. Bu şekilde sosyal medya hakkında bütünü görebilir ve çalışmalarınız için doğru stratejileri belirleyebilirsiniz.

Tüm detaylar için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR