0%

Instagram’da takipçi sayısı artırmanın yolları nelerdir? Instagram’da etkili içerik oluşturma yolları nelerdir? Instagram’da rakip analizini nasıl yapılır? Instagram’da en iyi paylaşım günleri ve saatlerini nelerdir? Instagram’da günde kaç adet görsel paylaşılmalıdır?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Instagram’da takipçi sayısı artırmanın yolları nelerdir?
Instagram’da etkili içerik oluşturma yolları nelerdir?
Instagram’da rakip analizini nasıl yapılır?
Instagram’da en iyi paylaşım günleri ve saatlerini nelerdir?

Instagram’da etkili içerik oluşturma ve takipçi artırma yolları nelerdir?

Instagram’da takipçi artırmanın 20 yolu.

1.Instagramda insan yüzü olan fotoğraflar daha çok beğeni alıyor.
İnsan yüzü dedim ama hazır stok görseller değil. Shutterstock gibi hazır görsel olan sitelerden almak yerine, mümkünse işletmenizin ofisinde çekilmiş ya da toplantılarınızda, etkinliklerinizdeki gerçek fotoğrafları kullanmaya çalışın. Estetik olan doğal fotoğraflar koymanız daha samimi, daha gerçekçi olacaktır. Çünkü insanlar, işletmelerin çalışma ortamlarını merak eder, etkileşim alabilmeniz için gerçekçi foroğrafarı tercih etmenizde fayda var.

2.Instagram’da en iyi paylaşım günleri ve saatlerini nelerdir?
Instagram’da en çok etkileşimin olduğu günler hafta içi Çarşamba, Perşembe, Cuma;
hafta sonu ise Pazar günleridir.
Instagram’da en çok etkileşim alan saatler ise; sabah saat 9 ila 10 arası, öğlenden sonra saat 4 ila 5 arası ve akşam saat 8 ila 9 arasıdır.
Belirttiğim zamanlar genel olarak düşünebilirsiniz, başlangıç olarak size bir yol haritası olabilir.
Çünkü aslında paylaşım günleri ve saatleri CoSchedule ve Hopper gibi farklı araştırma şirketlerine göre değişiklik gösteriyor. Bu yüzden siz kendi hesabınız için en iyi paylaşım zamanlarını test ederek bir sonuca varmanızı öneririm. Nasıl test edebilirsiniz? Gün boyu farklı zamanlarda paylaşımlarınızın görüntülenme ya da yorum beğeni gibi etkileşim zamanlarını takip ederek en uygun zamanlamayı tespit edebilirsiniz.

3.Gizlilik ayarlarınız.
Instagram hesabınızı sadece takipçileriniz görecek şekilde gizli olarak ayarlayabilirsiniz ya da herkese açık da ayarlayabilirsiniz. Herkese açık olması, işletmeler için potansiyel yeni müşterilerin, içeriklere ulaşabilmesini sağlayacaktır. Bu nedenle,  işletmeler tabi ki herkese açık modu ayarlamalı. Ayrıca, Reklam verebilmeniz için de herkese açık ayarda kullanmanız gerekiyor. Reklam konusunda tüm detaylar için İşletmeler İçin Sosyal Medya Eğitim Podcast Seti serisini dinlemenizi öneririm.

4.Rakiplerinizin içerikleri ne durumda? Etkili içerikler oluşturabilmeniz için rakiplerinizin de neler yaptığını kontrol etmenizde fayda var.
Instagram’da rakiplerinizi ya da diğer markaların içeriklerini ve bu içeriklere aldığı yorum, beğeni gibi etkileşimlerini inceleyerek, sizler de kendi içerikleriniz için ilham alabilirsiniz.
İncelediğinizde fark edeceksiniz; çok beğeni alan ve takipçi sayısı fazla olan içeriklerde, belli bir standart bulunur. Renk, görsel, yazı, kullandığı yaklaşım dilinin de bir tarzı olur.
Siz de işletmenize/markanıza uygun bir tarz belirleyerek içeriklerinizin kalıcı, fark yaratan ve sürekli etkileşim almasını sağlayabilirsiniz. Çünkü içeriklerin sadece konusu değil, bu tür görsel öğeleri de önemli. Kısacası tarzınızı keşfedin.
Rakiplerinizi Analiz etmeyi ihmal etmeyin.

5.İçerik metninin karakter sayısı önemli.
Etkili bir iletişim için Instagram içerik açıklamalarını 110-150 karakter aralığında hazırlayabilirsiniz.
Satışa yönelik paylaşımlarınızda, örneğin bir ürün ile ilgili görsel ve açıklama paylaşırken, ürünle ilgili açık, anlaşılır, ne işe yaradığını, kişiye nasıl bir kolaylık veya avantaj sağladığını belirten açıklama yapmanızda fayda olacaktır. Ayrıca, bu açıklamanızın da, ürünlerin satışını yaptığınız web sitenizdeki açıklama ile tam olarak örtüşmesi de önemli. Buna dikkat edebilirsiniz.

6. Instagram’da hashtag(etiket) kullanımı.
İçeriklerin daha fazla kişiye ulaşması için hashtag (etiket) kullanabilirsiniz.
Bu arada, bilmeyenler için; Hashtag, klavyenizde diyez # işareti ile yapılır.
Hashtag, Instagram’da paylaşımlarınızı anlamlandırır, kategorize eder ve daha fazla etkileşim olasılığını artırır.
Normalde instagramda bir içerik açıklamasında en fazla 30 hashtag kullanılabilir, ancak en çok etkileşim için 5 hashtag kullanılması en idealdir, en fazla da 7 hashtag kullanılması önerilir.
Ya da siz 30 hashtag hakkınızı da kullanabilirsiniz. Instagram hashtag’lerinizi etkili kullanmak için şu yolu izleyebilirsiniz;  5 hashtag’i açıklama metninizdeki anahtar kelimeleri hashtag’leyerek kullanın; kalan 25 hashtag hakkınızı da açıklamanın en altında, açıklama metninizi bitirdikten sonra, bir arada kullanabilirsiniz.

Hashtagle yazılan kelimeler Instagram’ın görsel kütüphanesine otomatik aktarılmış oluyor. Böylece bu içeriklerinizi ilham almak isteyen diğer kişiler de, Instagram’ın arama butonunda hashtag’lediğiniz kelimeyi arattığında, sizin bu hashtag’lediğiniz gönderileri görebiliyor. Böylece sizin profilinize de ulaşabiliyor. Bunu Google arama algoritması gibi düşünebilirsiniz.
Bu şekilde, hashtag sayesinde yeni kişilerin profilinizden haberdar olması sağlanıyor. Bu yüzden mümkün olduğunca insanların merak ettiği/arattığı kelimeleri hashtag’lemeniz profilinize ulaşılmasını kolaylaştıracaktır.
Yalnız, hashtag’li görsellerin görünmesi için hesabınızın gizli değil, herkese açık ayarda olması gerekir. Bunu unutmayın.

İngilizce hashtag’ler daha çok etkileşim alacaktır. Ayrıca Instagram’da en çok kullanılan hashtag #Love’dır. Ancak, tabi sizin işlemenizin faaliyet alanı ile ilgili hashtag’ler kullanması gerekecek.
İş alanınızla ilgili hangi hashtag’in daha yaygın kullanıldığını görmek isterseniz Iconosquare ( https://pro.iconosquare.com/ ) sitesini (eski adı Statigram) inceleyebilirsiniz. İşletmenizin iş alanına en uygun hashtag’leri bu siteden mutlaka aratın, bir göz atın.
Iconosquare‘ın işinize yarayacak farklı güzel özellikleri de var. Instagram’daki en önemli metriklerinizi ve istatistiklerinizi takip etmenizi sağlayan performans ölçüm aracıdır.
Iconosquare, çok detaylı veriye ulaşmanızı sağlar ve bu da Instagram paylaşımlarınızın performansını artırmada oldukça destekleyici olacaktır. Bu konuda da bu sitede oldukça yararlanabilirsiniz.

Iconosquare haricinde, doğru hashtagi bulabileceğiniz başka uygulamalar da var;
Bunları da inceleyebilirsiniz; Tagboard, Gramfeed, Hashatit.

7.Çok çok sevilen keyifli bir konu. Emoji kullanımı.
İşletme hesabı da olsa içeriklerinizi dikkat çekici hale getirmek için emoji sembolleri kullanabilirsiniz. İşletmenin tarzına uygun bir emoji seçerek kullanmanız doğru olacaktır.
Genelde şirketler emoji kullanmaktan kaçınır. Ancak, o devrin bittiğini söyleyebilirim. İçeriklerinizde emoji kullanın.
Bir yüz ifadesi kullanmanız gerekmiyor. Eğer gönderiniz buna uygunsa tabi ki kullanın, ancak yüz ifadesi emojileri uygun değilse, o zaman örneğin siz bir finans şirketiyseniz “yeşil tik işareti” tercih edebilirsiniz. Hem renk hem de ifade olarak olumlu bir göstergedir.
Bunun gibi, markanıza ya da içerikte yazdığınız konuya uygun semboller de kullanabilirsiniz.
Ayrıca, rakiplerinizin kullandığı emojileri de gözden geçirebilirsiniz.
Uygun bulduklarınız emojileri kullanmayı ihmal etmeyin.

8.Görsel boyutlarınız önemli. Çünkü Instagram göze hitap eden bir platform.
Sonuç olarak , Instagram’da estetik, iyi çözünürlükte görsellerin olması daha çok ilgi görmenizi sağlayacaktır.
Instagram’da paylaştığınız görselin en iyi şekilde görüntülenmesi için görsel boyutunu 1080×1080 piksel veya 800×800 piksel boyutlarında ayarlayabilirsiniz.

Instagram profil görselinin ideal boyutu ise 110×100 pikseldir.
İşletmeler profil görseli olarak logolarının ya da kendi faaliyet alanına uygun görseller seçebilirler. Yine marka imajınız için profil fotoğrafınızın net, özenli olması önemli. Buna göre görsellerinizi ideal boyutlarda ayarlayarak profilinize ekleyebilirsiniz.

Instagram içerik hikayelerinin ideal boyutu ise 750×1334 pikseldir. Instagram story görsellerini buna göre hazırlayabilirsiniz.

9. Instagram’da günde kaç adet görsel paylaşılmalıdır?
Instagramda günde 2-3 içerik görseli paylaşılması önerilir. Bu sayı arttıkça takipçiler açısından yıldırıcı olabilir. Sürekli aynı markanın görselini görmek sıkıcı olabilir ve sizi takipten çıkaranlar olabilir.
Günlük 4 görselden fazla paylaşmamaya dikkat edebilirsiniz. Sosyal Medya Planınızı buna göre kurgulayabilirsiniz.

10.Ne kadar çok konuşuluyorsanız, hiç ilgisi olmayan insanlar bile sizi merak edecektir.
Paylaşımlarınıza gelen beğeni ve yorum sayısı arttıkça, diğer kullanıcıların o içeriğinize ilgisi de artacaktır.
Bu yüzden siz de, arada bir bu coşkuyu sağlamak için takipçilerinizi cesaretlendirebilirsiniz.
Bu coşkuyu nasıl vereceksiniz? Bunun için haftalık olarak içeriklerinizde “Bizim için yorumlarınız değerli” mesajını da paylaşabilirsiniz.
Yorumlar ürün ve hizmetlere ilgiyi artırarak, hatta işletmenizin web sitesinin trafiğini bile artıracaktır. Tüm bunlar, dolaylı olarak satışa eğilimi de artacaktır.

11.Takipçi sayınızın artması çok önemli. İşlerin yolunda gittiğini bu şekilde anlayabilirsiniz.
Takipçi sayınız önemli bir gösterge.
Sürekli hatırlanmak ve marka bilinirliğinizi artırmak için, takipçi sayınızın da giderek artması gerekir.
Bunun için hangi gönderinizde daha çok takipçi kazandığınızı hangi gönderiniz de ise daha az etkileşim aldığınızı sık sık kontrol edebilirsiniz. Sonuçlara göre içeriklerinizde yoğunlaşmanız gereken noktaları tespit edebilirsiniz. Ne tür içeriklerinizi daha çok yoğunlaştırmalısınız gibi.
Sonuçları incelerken paylaşımlarınızın etkileşimlerini de hesaplayabilirsiniz. Etkileşim nasıl hesaplanır?
Instagram’da etkileşimi hesaplamak için bir paylaşımınıza gelen toplam beğeni ve yorum sayısını toplayarak, takipçi sayınıza bölebilirsiniz. Sonuç o paylaşım için elde ettiğiniz etkileşimi gösterir.
Yüksek etkileşim alan paylaşımlarınıza benzer şekilde, yeni içeriklerinizi hazırlayabilirsiniz ve bu paylaşım sonucu gelecek yeni takipçi sayısını da öngörebilirsiniz.

12. Çok merak edilen; Instagram’dan satışla ilgili.
Instagram’dan sergilediğiniz ürünlerinizi satışa dönüştürmek için veya web sitenize ziyaret sayısını artırmak için Instagram hesabınızın profil bölümünü kullanabilirsiniz.
Profilinize mutlaka işletmenize ait web sitenizin linkini ekleyin.
Paylaşımlarınızda, trend olduğunu düşündüğünüz ya da önerdiğiniz ürün ya da hizmetiniz ile ilgili paylaşım yapabilirsiniz.
Bu paylaşımın açıklamasına ise “Ürünü satın almak için profilimizdeki linke tıklayabilirsiniz” ifadesini yazabilirsiniz.
Görselinizde ürünün kodunu mutlaka ekleyin. Ve profilinizde mutlaka ürünün web sitenizdeki ürün detay sayfasının linkini paylaşabilirsiniz.
Yani insanlar profilinizdeki linke tıkladığında direkt o ürünün sepete ekle butonunun ve açıklama bilgilerinin yer aldığı ürün detay sayfasına gitmeli.
Burada, önemli olan konu kullanıcının ürünlere kolaylıkla ulaşabilmesi, bu nedenle sitenizin ana sayfa linki yerine, doğrudan ürünlere ulaşmasını sağlayacak sayfa linkini koymanız gerekiyor.

Önemli bir detay da; takipçileriniz genel olarak biliyorsunuz, mobil uygulamadan Instagram kullanıyor. Bu nedenle site linkine tıkladıklarında, sitenizin mobil görünümüne ulaşacaklardır.
Burada site tasarımınızın mobil uyumlu olması yani teknik terim olarak responsive tasarıma sahip olması önemli.
Responsive tasarım nedir? Responsive tasarım; web sitesine, mobil ve tablet cihazlardan girildiğinde site içindeki resim, yazı, menüler, sekmeler, butonlar gibi alanların ekran genişliğine göre yeniden şekillenip, o ekrana en uygun görünümü sağlayacak şekilde tam oturmasıdır. Tüm bu alanların kullanılan o mobil cihazın ekranında tam olarak görünüyor olmasıdır.
Takipçileriniz mobil cihazlardan siteye geldiğinde rahatça gezinmesinde, istediklerini rahatça görmesi, tıklaması, ulaşmasında responsive tasarım kolaylık sağlayacaktır. Çünkü her buton, sekmeler, menüler kullanılan o cihazın ekranına uygun şekilde oturuyor olacaktır.
Responsive olmayan site tasarımlarında, mobil cihaz uyumluluğu olmayacağı için görüntüde kaymalar gibi kullanımda zorluklar oluşmaktadır.
Satışa dönüşümleri artırmak için sitenizin mobil uyumlu, yani responsive tasarımda olup olmadığını kontrol edin. Eğer siteniz responsive tasarımlı değilse, sitenizi bu şekilde geliştirmeniz faydalı olacaktır.

13. Yine hashtag kullanımı ile ilgili. Markanıza özel bir hashtag (etiket) oluşturun.
Sizi ifade eden kelime ya da kelimelerden oluşan bir hashtag oluşturablirsiniz. Örneğin; woopodcast.com’un hashtag’i #DigitalEntelektüelPodcast
Takipçileriniz Instagram’da gezinirken ya da farklı gönderilere yorumlar yaparken sizin bu hashtag’inizi de yorumlarına ekleyeceklerdir. Böylece bu yorumları gören diğer insanlar da bu hashtag ile sizden haberdar olabilecekler, profilinizi ziyaret edebileceklerdir. Bu da etkileşiminizi artırmanın ve yeni takipçi kazanmanın diğer bir yoludur. Siz de şimdiden markanızı ifade eden bir hashtag hazırlayabilirsniz. Bu hashtag, trend olan ürününüz, hizmetiniz, bir etkinliğiniz ya da bir sloganınızla ilgili de olabilir. İşletmenizin faaliyet alanı ile ilgili bir slogan ya da bir özel bir konuya ait hashtag de oluşturabilirsiniz. Bir manifesto olabilir, bir challenge hashtag’i de olabilir.
Önemli olan sizi ifade ediyor olmasıdır.
Bu hashtag sayesinde, kimin sizden bahsettiğini, nerelerde, ne tür içeriklerde konuşulduğunuzu da bu hashtag’iniz ile takip edebilirsiniz. Kendi hashtag’inizi Instagram’da arattığınızda bu hashtagle etiketlendiğiniz tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

Etkileşiminizi daha da artırmak için bu hashtag’inizi takipçilerinize ara sıra hatırlatarak, kullanmalarını isteyebilirsiniz. Hashtag’i, kampanya ya da yarışmalarınızda da kullanarak benimsenmesini ve bilinirliğinizin artırmasını sağlayabilirsiniz.

14.Trendlerle ilgili. Instagram’da en çok etkileşim alan görsel ve videoları sıklıkla inceleyin. Çünkü trendler değişiyor. Güncel olarak, en çok etkileşimli paylaşımları takip ederek, kendi paylaşımlarınızda uyguladığınızda sizin de etkileşiminiz artacaktır.
Instagram trendlerin en hızlı değiştiği ve popüler olduğu platformdur.

15.Takipçilerinizle siz de iletişime geçin. Takipçilerinizin kendi paylaşımlarına siz de zaman zaman yorumlar beğeniler yaparak iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.
Bu dönemde biliyorsunuz sadık müşteri çok değerli. Size en çok beğeni, yorum yapan, sizin içeriklerinizi kendi sayfasında paylaşan emek veren sadık takipçilerinizin, sizler için çok değerli olduğunu unutmayın.
Bu arada, bu değerli takipçilerinizin sizin paylaşımlarınıza da katılımını sağlayabilirsiniz.
Böylece o paylaşımınız, daha çok etkileşim alacaktır. Bu nasıl oluyor?
Örneğin; iddalı, özel bir ürününüzün bulunduğu paylaşım yapacağınız zaman, en çok etkileşim aldığınız takipçinizi etiketlerseniz, görsel ile ilgili daha çok yorum alabilirsiniz. Böylece daha çok kişi tarafından görünmesini ve yeni takipçi, yani yeni potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz.

16.Kritik, hassas bir konu. Ülke ve Dünya gündeminde, içeriklerde yer verilmesi gereken bir tarih, takvim, olay, gündem olup olmadığı haftalık olarak kontrol edilmeli ve uygun içerikler hazırlanmalı. Bunun için tüm dünyada hangi bölgede hangi konularda arama yapıldığını gösteren Google Trends ( https://trends.google.com/ ) sitesini de inceleyebilirsiniz. Böylece önemli gündem ya da özel günleri kaçırmadan paylaşabilirsiniz.

Tabi ki her zaman söylediğim gibi, kendi marka imajınıza uygun şekilde konu ve olayları paylaşmanız gerekir. Önemli olan; gündemden uzak kalmamalısınız ama size uygun olmayan aşırı içeriklerden de kaçınmalısınız. Bir gündem ya da olayla ilgili paylaşım yapmak da tereddütte kalıyorsanız, rakiplerinizi inceleyebilirsiniz. Onlar neler yapmış, bu konu ile ilgili neler paylaşmış gibi.

17.Olmazsa olmaz, tabi ki çok sevilen kampanyalar.
Satışlarınızı etkileyecek yöntemlerden biri de özel kampanya, indirim kuponu, yarışmalar düzenlemek. Bu, hem etkileşiminizi artıracak hem de web sitenize de trafik çekecektir.
Ancak, bu çalışmaları çok daha az yapmanızda fayda var. Çünkü bu çalışmalarda son kullanma tarihleri olması ve ayrıca müşterinin sürekli kampanya ya da kupon beklentisine girmesine sebep olur.
Marka profilinizi de bir kampanya sayfasına dönüştürmeniz yanlış. Bunu dengelemelisiniz. Sürekli olarak yarışma, kampanya, çekiliş, indirim içerikleri bir süre sonra sıkıcı olacağından takipçilerin azalmasına sebep olacaktır. Paylaşımlarınızda samimi, bilgilendirici, ilham verici paylaşımları artırmaya özen gösterebilirsiniz.  Ancak, kampanyalarınızı tamamen ortadan kaldırmamalısınız, dengeli şekilde belli dönemlerde kampanyalar yaparak ödüller verebilirsiniz.

18.Renkler ve logolarla ilgili.
Instagram’da, satış amaçlı paylaşımlarınızda, görsellerinizde özellikle kırmızı ve turuncu renkli objelere yer verirseniz, bu renkler odağı artıracaktır. Paylaşımlarınız bu şekilde görsel objelerden oluşuyorsa, görselin kenarında mutlaka logonuzu bulundurmanız çok önemli. Bu, marka bilinirliğinizi ve özel olduğunuzu yansıtacaktır. Logonuzu eklemeyi unutmayın.

19.İletişim bilgileriniz.
Profilinizde size ulaşılabilecek telefon numarası bulundurmayı da ihmal etmeyin.
Sorusu ya da yardıma ihtiyacı olan takipçilerinizin çaba harcamadan hızlıca size ulaşabilmesi, özellikle sosyal medya platformlarında çok önemlidir. İletişim bilgilerinizi profilinize ekleyin.

20. İletişime odaklanmak.
Kullanıcılar, Instagram’ı sadece yeni ürünler keşfetmek ya da bir ürün satın almak için değil, aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmek, yeniliklerden haberdar olmak ve ilham almak için ziyaret ediyor.
Markaların da sadece satış odaklı değil, kullanıcılarla iletişim, bağlılık yönlerini de kuvvetlendirmeleri gerekiyor. Bu yüzden, “kalıcı takipçi” kazanmak ve satışa dönen etkileşimler almaya devam etmek için, içeriklerinizde sürekli satış odaklı paylaşımlar yapmak yerine, eğlenceli ve faydalı bilgilerin olduğu paylaşımlar yapın.
Faydalı bilgiler ne olabilir? İş alanınızla ilgili, sektörle ilgili olabilir, insanların dikkatini çekmesi için insanların işine yarayacak içerikler oluşturabilirsiniz. Bunun için biraz araştırma yapmanız ve efor harcamanız gerekecek.

Eğlenceli içerikler oluşturmak için de; Instagram’ın trend olan özelliklerini ara sıra kontrol edebilirsiniz. Örneğin Instagram’ın Boomerang özelliğini kullanarak eğlenceli paylaşımlar yapabilirsiniz. Ya da bir hikaye paylaşımlarınızda, etkileşimi artırmak için bir çok hareketli ikonlar çizgi animasyonlar var, bunları kullanabilirsiniz.
Eğlenceli olan, gençlerin en çok etkileşim bıraktığı trend özellikleri Instagram’ı genel olarak gezinerek takip edebilirsiniz. Kimler nasıl eğlenceli video ve içerikler paylaşıyor ve siz bunu kendi markanıza göre nasıl uyarlayabileceğinizi inceleyebilirsiniz.
Özellikle, Instagram’da genç kullanıcı kitlesi fazla olduğundan, eğlenceli ve faydalı içerikler çok dikkat çekecektir. Bu şekilde etkileşiminizi ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

Instagram’da, takipçilerinizi artırmanın ve içeriklerinizi satışa dönüştürmenin diğer bir yolu da Instagram’a eklenen yeni özellikleri takip etmek. Instagram, en hızlı yeni özellikler eklenen uygulamalardan biri. Çünkü biliyorsunuz, Instagram’ın kendisi çok popüler.
Dolayısıyla yeni özellikler konusunda, en çok ve en hızlı bu platforma yatırım yapılıyor.
Sizler de, yeni özelliklerden mahrum kalmayın, yeni özellikleri takipte kalın, markanız üzerinde uygulayın.
Yeniliklerin ilk kullananlar ve kısa sürede trend olmasını sağlayan kullanıcılar var. Genel olarak bu kişiler popüler kullanıcılar oluyor, yani Influencer’lar olabilir. Tarzını yakın bulduğunuz, size ilham veren kullanıcıları takibe alarak Instagram’ın yeni özelliklerini ve bunların efektif şekilde nasıl kullanıldığını gözleyebilirsiniz.
Örneğin şu anda Instagram’da hikaye kullanımı, canlı yayın kullanımı gibi. Özellikle Canlı Yayın özelliği şu an top seviyede, çok popüler.
En çok yorum, beğeni alan paylaşımlara göz atabilirsiniz ve markanıza uyarlayarak siz de uygulayabilirsiniz.
İşletmeler, Canlı yayın ve hikaye özelliği ile neler yapabilir, bunu İşletmeler İçin Sosyal Medya Yönetimi Eğitim Podcast Seti serisinde dinleyebilirsiniz.

Ve son olarak yine bu konularla çok ilişkili olan ve bilmeniz gereken Rakip Analizini de bilgmenizde fayda var. İçeriklerinizi geliştirirken, rakiplerinizi de takip etmenizden bahsetmiştim. Bir işletme olarak,  rekabete katılabilmeniz ve hesabınızı geliştirebilmeniz için Rakip Analizi önemli.
Rakiplerinizi incelerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?
Instagram’da rakip analizini nasıl yapılır?

1.Rakiplerinizin ne sıklıkla paylaşım yaptığını kontrol edebilirsiniz ve eğer etkileşimlerinin iyi olduğunu gözlenliyorsanız, siz de aynı sıklıkta ilerlemeyi deneyebilirsiniz.
2.Rakiplerinizin paylaşım zamanlamasını; yani paylaşım yaptığı gün ve saati inceleyebilirsiniz.
3.Rakipleriniz hangi hashtag’leri kullandığını inceleyebilirsiniz.
4.Rakiplerinizin, en çok hangi takipçilerden yorum aldığını izleyin. Yani aslında hedef kitlenizin nasıl bir profil olduğunu ve onlara nasıl hitap edebileceğinizi görmüş olursunuz. Bunu anlamanız, yapacağınız kampanya kapsamı, yarışmalarınızda ya da çekilişlerinizde vereceğiniz ödüllerin ne olması gerektiğini bile size anlatacaktır, fikir sahibi olabilirsiniz.
Böylece, hedef kitleyi cezbedecek nasıl bir ödül, kampanya ya da içerikler hazırlayabileceğinizi tasarlayabilirsiniz. Rakiplerinizle en çok hangi takipçilerin ilgilendiğini, bu kişilerin profillerini inceleyebilirsiniz.
5.Rakipleriniz hangi sıklıkla ve hangi türde yarışmalar yaptığını ve kaç kişinin bu yarışmalara katıldığını inceleyebilirsiniz. En etkili yarışma ve çekilişlerin neler olduğunu ve bunları adım adım nasıl organize edebileceğinizi öğrenmek için İşletmeler İçin Sosyal Medya Yönetimi Eğitim Podcast Seti serisini dinleyebilirsiniz.
6.Rakipleriniz hangi dönemde, ne tür kampanyalar yapıyor ve kupon ya da hediye paylaşıyor inceleyebilirsiniz.
7.Rakiplerinizin takipçi sayıları hangi sıklıkla artıyor ve düşüyor inceleyebilirsiniz.
8.Rakiplerinizin paylaştığı ürün ve hizmetlere göz atabilirsiniz ve bunlardan en çok talep görenleri inceleyebilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR