0%

Twitter’da yarışma çekiliş nasıl yapılır?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Twitter’da yarışma nasıl yapılır? Twitter’da yarışma modelleri nelerdir?
Twitter yarışmalarının yasal kuralları nelerdir? Twitter çekiliş nasıl yapılır?
Twitter çekiliş modelleri nelerdir? Twitter çekilişlerinin yasal kuralları nelerdir?

Twitter’da yarışma düzenlemek, takipçiler ile etkileşimi artırarak takipçi sayısını artırmada, yorum, beğeni alma da ya da satışlarınızı artırmak için en hızlı sonuçlar alabileceğiniz çalışmalardandır.
Ancak, başarılı bir yarışma için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Twitter’da yarışma ya da çekilişe başlamadan önce tüm yasa ve yönetmeliklere uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Yasa ve yönetmeliklere uymak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu konuda avukatınızla da görüşebilirsiniz.

Öncelikle dilerseniz, Milli Piyango Dairesi’nin nakit olmayan piyangolar ve çekilişler hakkında yönetmeliğini inceleyebilirsiniz. http://www.mpi.gov.tr/node/17 sayfasına göz atabilirsiniz.

Yasa ve yönetmeliklere uygunluğunuz var ise; bir de Twitter’ın genel kurallarını da gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Bunun için https://help.twitter.com/tr/rules-and-policies sayfasını inceleyebilirsiniz.

Tüm koşullara uyum sağlayabiliyorsanız çalışmalara başlayabilirsiniz.
Yarışma duyurusu için, kısa açık şekilde, anlaşılır bir dil kullanarak yarışmanın koşullarını ve avantajlarını belirtmeniz önemli. Yarışma kapsamında; yarışmaya son katılım tarihi, yarışmayı kazanana verilecek ödülün ne olduğu ve yarışmayı kazananın neye göre belirleneceğini, açık bir dille ifade edilmesi gerekiyor.
Yarışmanın kapsamına uygun hashtag ve görsel kullanabilirsiniz.

Ayrıca, Yarışmayı retweet’leyen takipçilerinize de hediye verebilirsiniz. Bunu da yarışma kapsamında belirterek, yarışmanın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

En fazla etkileşim sağlayan takipçilerinizi görmek için unionmetrics.com sitesini kullanabilirsiniz.
Ayrıca, Son Twitter etkinliği hakkında hızlı ve kolay ücretsiz raporlar alabilirsiniz.
https://unionmetrics.com/free-tools/twitter-snapshot-report/  sitesini kullanabilirsiniz.

Yarışmaya katılanlar arasında, birçok sahte hesapta olabilir. Kazananı seçerken sahte hesap olup olmadığını profilini inceleyerek kolayca anlayabilirsiniz.
Yarışmayı kazananı, gerçek bir hesaptan seçmeniz, hem yarışmanın size katkısı hem de katılımcıların size güven duyması için oldukça önemlidir.

Bir yarışmanın ya da çekilişin nasıl organize edildiğini, adım adım nasıl yapıldığını; “Instagramda nasıl yarışma düzenlenir” konulu yazıda örneklerle birlikte detaylı olarak bulabilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR