0%

Twitter’da Satış ve Reklam Nasıl Yapılır?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Twitter’da Satış ve Reklam Nasıl Yapılır?

Twitter da, diğer sosyal mecralarda da olduğu gibi, direkt satış işlemi yapılamıyor.
Çünkü müşteri bilgileri, faturalama, kargo, teslimat gibi bilgileri kayıt alabilen ve ayrıca, ödeme alabileceğiniz bir pos sistemi bulunmuyor. Bu konuları çok detaylı şekilde Facebook ve Instagram’da satış ve reklam konulu yazılarda bulabilirsiniz. Satış işlemlerinizi, tweet’lerinizde, kullanıcıları e-ticaret sitenize yönlendirerek yapabilirsiniz.

Öncelikle, bir e-ticaret siteniz olması gerekiyor.
Tweet içeriklerinize, satışını yapmak istediğiniz ürünün web sitenizdeki, ürün detay sayfasının linkini ekleyebilirsiniz. Kullanıcıların, satın alma işlemlerini, hiç çaba harcamadan ürüne ulaşarak, yapabilmeleri önemli.
Tweet’inizi,  dikkat çekici hale getirmek için, güzel görünümlü bir resim eşliğinde, ürünün en dikkat çeken özelliklerini, faydalarını, avantajlarını kısa ve anlaşılır şekilde yazabilirsiniz.
Ürünle ilgili hashtag, emoji, anahtar kelimeler de kullanabilirsiniz.
Tweet’te ayrıca, kullanıcılarınız için, özel seçilen ürünler olduğunu da belirtmeyi unutmayın.
Tweet içeriklerinizde etkileşimi artırmak için, etkili bir tweet içeriği hazırlamak için Twitter’da takipçi artırma yolları nelerdir? konulu yazımıza göz atabilirsiniz, adım adım en etkili yöntemleri bulabileceksiniz.

Ara sıra Twitter takipçilerine özel indirim kuponu ya da kampanyalar da yapabilirsiniz.
Ancak, kullanıcılarınızla, samimi iletişim ortamını korumak için, bu tür satışa yönelik tweet’leri ardı ardına atmayın. Daha geniş zaman aralıklarına yayarak yapabilirsiniz.
Sosyal medyanın herhangi bir platformunda başarılı olmanız için, önce iletişim odaklı olmak önemli.

Satışlarınızı artırmak için yaptığınız çalışmalarda, kısa sürede dönüşüm sağlayabilmeniz için reklam da verebilirsiniz.

Twitter’da Reklam Nasıl Verilir?

Twitter reklamlarının kapsamında; dil, konum, anahtar kelime ve ilgi alanları gibi, farklı yöntemlerle, ihtiyaçlarınıza yönelik hedefleme yapabileceğiniz farklı reklam modelleri bulunuyor.
Böylece reklamlar,  hedef kitlenize uygun takipçi kazanmanızda ve potansiyel müşterilerinize ulaşmanızda kolaylık sağlar.

Twitter’da reklam çalışmalarına başlamadan önce Twitter’ın reklam politikalarını bir gözden geçirmenizde fayda var. Çünkü Twitter reklamlarına katılmaya ve reklam modellerini kullanmaya hak kazanmak için uygunluk açısından belirli ölçütlerin karşılaması gerekir.
Twitter,  örneğin telif hakkı gerektiren, silah, tütün, yasa dışı ürünler, siyasi içerikler, sahte ürünler, uygunsuz içerikler vb gibi yasaklı kısıtlı içerikler dahil diğer bazı uygunluk ölçütlerini kontrol ettikten sonra reklam onayı verir. Detaylı bilgi için https://business.twitter.com/tr/help/ads-policies/introduction-to-twitter-ads/twitter-ads-policies.html  sitesini kontrol edebilirsiniz.

Twitter politikalarını incelediğinizde, hesapların reklam vermeye uygun olup olmadığı tespit edilebildiği gibi, aynı zamanda ileride uygun hale gelebilmeleri için yapılması gerekenleri bulabilirsiniz.
Daha bilinçli olmak adına, bunları inceledikten sonra reklam çalışmalarınıza başlamanızda fayda var.

Twitter reklamı verebilmek için öncelikle bir Twitter hesabı açmanız gereklidir.
Daha sonra https://ads.twitter.com/ adresine giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra açılan reklam sayfasında çeşitli reklam modelleri bulabilirsiniz. Reklam verme amacınıza göre, bu reklam modellerinden birini seçerek reklam kampanyanızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Reklamlarınızı başlatabilmek için, reklam modelini seçtikten sonra yönlendiğiniz sayfada, birden fazla adımı takip etmeniz gerekecek. Bunlar;
Genel bakış, hedef kitle, bütçe ve içerik oluşturma süreçleri gibi.
Önce reklam modellerini, ardından reklam verme adımlarını paylaşacağız.

Twitter reklam modelleri nelerdir?

1. Twitter Sponsorlu Gündem (Promoted Trend) reklam modeli: Kısa süreli kampanyalarda ve en yüksek kullanıcı sayısına ulaşılması için önerilen bir reklam modelidir.
Twitter’da en çok konuşulan gündem konusu ile ilgili olan bir hashtag, Trend Topic yani TT  listesine girer ve burada 24 saat kalabilir.
Sponsorlu Gündem reklam modelinde, seçmiş olduğunuz #hashtag ile Twitter gündeminde kalmanız yani Trend Topic listesinde 24 saat boyunca en üstte yer almanız sağlanır.
Bu reklam ile bir gün içerisinde çok sayıda takipçi kazanabilirsiniz.

2. Twitter Sponsorlu Tweet (Promoted Tweet) reklam modeli: Sizi takip etmeyen Twitter kullanıcıları, belirlediğiniz anahtar kelime üzerinden Twitter’da bir arama yaptıklarında, sizin reklam için hazırladığınız Tweet, arama sonuçlarında gösterilir. Böylece potansiyel takipçilerin, hesabınıza ulaşmaları sağlanıyor.
Bu reklam modeli 3 ay boyunca yayında kalabilir. Reklam maliyetinizin oluşması için, yani ücretlendirme için, kullanıcının bu tweet’inize etkileşim yapması gerekir.

3. Twitter Sponsorlu Hesap (Promoted Account) reklam modeli: Takipçi sayısını arttırmaya yönelik reklam modelidir.
Kimi takip etmeli ? (Who to follow)  bölümünde reklamlarınızın yayınlanması sağlanır.

4. Twitter Video Reklam modeli:  Twitter’a yüklediğiniz videoların görüntülenme sayısını artırmanızı sağlar. Daha geniş kitlelere videolarınızın gösterimi sağlanır. Böylece yeni takipçi çekmenize olanak sağlanır.

5.Twitter Web Site Cards (Web site tıklamaları) reklam modeli: Web sitenizin trafiğini ve web sitenizden sağladığınız satışları artırmak için tercih edebileceğiniz reklamlardır. Bu reklamı gören kullanıcılar, “Daha Fazla Oku” yani “Read More” yazısına tıkladıklarında kullanıcılar, web sitenize yönlenir. Böylece web site trafiğiniz artar ve satış yapabilmeniz için potansiyel müşteri kazanabilirsiniz.

6. Twitter Uygulama Yükleme ve Etkileşim (App installs) reklam modeli: Twitter haber kaynağında yayınlanan reklamlardır. Eğer bir mobil uygulamanız var ise, bu reklam modeli ile mobil uygulamanızı hedef kitlenize sunabilirsiniz. Ve onlara, bu uygulamayı yükletebilirsiniz. Ayrıca, daha önceden uygulamanızı kullanan, ancak artık kullanmayan kişilere de, uygulamanızı yeniden gösterebilirsiniz.

Twitter reklam modelleri bu şekilde. Reklam verme amacınıza göre, reklam modelinizi seçebilirsiniz.
Örneğin; yeni takipçi mi kazanmak istiyorsunuz, web sitenize trafik çekerek satışları mı artırmak istiyorsunuz, yoksa mobil uygulamanızı mı yükletmek istiyorsunuz.
Bunun gibi, amacınıza yönelik, uygun reklam modelini seçebilirsiniz.

Twitter reklamı nasıl verilir?

Twitter reklam modellerini, ne amaçla kullanıldıklarını artık biliyorsunuz. Reklam verme amacınıza göre reklam modelini seçtikten, sonra yönlendiğiniz sayfada, reklamı yayınlayabilmeniz için gereken adımlardan da kısaca bahsedelim.

  1. Öncelikle reklam kampanyanıza isim vermeniz gerekiyor.
    Reklamlarınız yayınlandıktan sonra, ya da ilerde başka reklamlar da verdiğinizde, performansı daha iyi anlamanız ve ayırt edebilmeniz için, isimlendirmeyi, reklam türünüzle ilgili olabilecek şekilde verirseniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  2. Kampanyanızın süresini seçmeniz gerekiyor.
    İsterseniz, reklamınız anında başlayacak ve süresiz yayınlanacak şekilde seçim yapabilirsiniz. Ya da reklamınızın yayın süresini belirleyebilirsiniz. Başlangıç olarak bütçenize göre reklamınıza belli bir başlangıç ve bitiş süresi verebilirsiniz. Reklam süreniz bittiğinde performansa bakabilirsiniz, sonuca göre aynı ya da farklı reklam modeli için değerlendirme yapabilirsiniz.
    Daha sonra isterseniz reklamınızı güncelleyerek tekrar reklam verebilirsiniz.
  3. Hedef kitlenizi seçmeniz gerekiyor.
    Hedef kitlenizi daha spesifik olarak belirlediğinizde daha yüksek performans alabilirsiniz. Örneğin; başlangıç olarak, tüm konumlara reklam vermek yerine, belirlediğiniz daha dar ve size hitap edebileceğini düşüneceğiniz konumlara reklam verebilirsiniz. Bu daha verimli olacaktır. Bunun gibi, hedef kitlenizi geniş tutmadan, hedefleme ayarlarınızı yapmanız faydalı olacaktır.
  4. Reklam bütçenizi ayarlamanız gerekiyor.
    Örneğin iki farklı bütçe ayarı yapabilirsiniz.
    Günlük bütçe sınırlaması yapabilirsiniz ya da seçtiğiniz reklam modeli için, toplam bir bütçe belirleyerek, bütçe bitene kadar, reklamlarınızı gösterilmesini sağlayabilirsiniz.
    Harcamak istediğiniz bütçenize göre iki seçenekten birini tercih edebilirsiniz.
    Twitter’da reklam vermek maliyetli olabilir, dilerseniz, öncelikle, küçük bütçelerle deneyerek reklam yapabilirsiniz ya da özellikle Twitter için bir ajanstan da destek alabilirsiniz.
  5. Reklam İçeriğinizi oluşturmanız gerekiyor.
    Yeni bir tweet oluşturabilirsiniz ya da önceki tweet’lerinizden değerli olduğunu düşündüğünüz; yani performansı yüksek olan tweet’leriniz varsa, onları reklam kampanyanızda kullanabilirsiniz.Buraya kadar tüm adımları tamamladığınızda, hazırladığınız reklamı son bir kontrol edin.
    Daha sonra “Yayınla”’ya basarak Twitter’a inceleme ve onay için göndermiş olacaksınız. Twitter onayladıktan sonra, reklamlarınız yayına hazır olmuş olacaktır.

Twitter reklam onay süreci nasıl işler?

Twitter Reklamları, kampanyalar etkin olmadan önce incelenir.
İnceleme genellikle; bir hesabın Twitter’ı nasıl kullandığını, profilini ve herhangi bir etkin veya taslak halindeki reklam kampanyası kapsamındaki içeriğini ve hedeflemesini göz önünde bulundurur. Twitter Reklam Şeffaflık Merkezi’nin bildirisine göre;  “Reklamverenler, Twitter’da reklamını yaptıkları şeylerden sorumludur. Yani geçerli tüm yasa ve yönetmeliklere uymaları, dürüst reklamlar oluşturmaları ve de güvenli ve saygılı bir biçimde reklam yapmaları gerekir.”.
Twitter politikalarına uygun olduğu sürece, reklamınıza onay gelecektir.

Twitter reklam prosedürleri size karmaşık geliyorsa bir alternatif verebiliriz.
Twitter reklamlarınız için pratik mobil uygulamalar da kullanabilirsiniz. Örneğin, Tweet’lerinizi büyük bir kitleye hızlı ve kolay bir şekilde tanıtmanızı sağlayan Ouick Promote isimli bir Twitter reklam mobil uygulaması var. Kendi reklamınızı, kimseden destek almadan, basit şekilde verebilirsiniz. Ouick Promote, küçük bütçelerle reklam vermenizi sağlayan bir uygulamadır. Yayınlayacağınız reklamın hedef kitlesini, bütçesini düzenleyerek;  Twitter Reklamlarının iş akışını kullanmak zorunda kalmadan uygulayabilirsiniz. Ve sonuçlarınızı da analiz edebileceğiniz kolay bir uygulamadır, deneyebilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR