0%

Facebook’ta yarışma çekiliş nasıl yapılır? En etkili Facebook yarışma örnekleri nelerdir? Facebook yarışma nasıl yapılır? Facebook çekiliş nasıl yapılır? Etkili Facebook yarışma ve çekiliş örnekleri nelerdir? Facebook çekiliş yapmak yasak mıdır? Facebook’ta yarışma yapmak yasak mıdır? Facebook çekiliş yasaları nelerdir? Facebook yarışma yasaları nelerdir?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Facebook’ta yarışma çekiliş nasıl yapılır? En etkili Facebook yarışma örnekleri nelerdir?
Facebook yarışma nasıl yapılır? Facebook çekiliş nasıl yapılır? Etkili Facebook yarışma ve çekiliş örnekleri nelerdir? Facebook’ta çekiliş yapmak yasak mıdır? Facebook’ta yarışma yapmak yasak mıdır? Facebook çekiliş yasaları nelerdir? Facebook yarışma yasaları nelerdir?
İşletmeler Facebook’ta yarışma nasıl düzenleyebilir? Facebook yarışma sonuçları nasıl duyurulur? Facebook yarışma ve çekiliş ödülleri nasıl belirlenir?
En çok ilgi gören yarışma ve çekiliş örnekleri nelerdir? Facebook yarışma fikirleri nelerdir?

Facebook’ta yarışma düzenlemek, takipçiler ile etkileşimi artırarak takipçi sayısını artırmada, yorum, beğeni alma da ya da satışlarınızı artırmak için en hızlı sonuçlar alabileceğiniz çalışmalardandır.
Ancak, başarılı bir yarışma için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Facebook’ta yarışma ya da çekilişe başlamadan önce tüm yasa ve yönetmeliklere uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Yasa ve yönetmeliklere uymak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu konuda avukatınıza da danışabilirsiniz.
Öncelikle dilerseniz, Milli Piyango Dairesi’nin nakit olmayan piyangolar ve çekilişler hakkında yönetmeliğini  (http://www.mpi.gov.tr/node/17  ) inceleyebilirsiniz.
Yasa ve yönetmeliklere uygunluğunuz var ise çalışmanıza başlayabilirsiniz.

Facebook yarışmalarının başarısı, aynı Instagram’da olduğu gibi yarışmanın türüne, kurallarına, ödülüne ve duyurusuna göre değişebiliyor.

Markaların en çok kullandığı, en etkili Facebook yarışmalarına 3 örnek paylaşıyoruz.

1.Takipçilerinize, ürünleriniz ya da işletmenizle ilgili sorular sorabilirsiniz. Boşluk doldurma veya şıklı bir soru sorma gibi, pratik eğlenceli bir yarışma yapabilirsiniz. Bu şekilde işletmenizle ilgili hem fikir alabilir hem de arama trafiğinizi artırabilirsiniz.

2.Facebook sayfanızda Anket Oluşturma bölümünden mini bir anket düzenleyerek, takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Ankete soru, seçenekler girebilir, foroğraf ya da eğlenceli gif kullanabilirsiniz.
Ve ayrıca,  anketin belli bir zaman aralığında geçerli olacağını ekleyebilirsiniz.
Zaman limiti olması, takipçilerinizi hızlıca harekete geçirecektir.

3.Takipçilerinizin, ürünleriniz ya da işletmenizle ilgili belli bir konseptte fotoğraf paylaşmasını isteyebilirsiniz ve bu fotoğrafta, önceden belirlediğiniz, işletmenize ait, özel bir hashtag de eklemelerini isteyebilirsiniz.
Bunun gibi fotoğraf paylaşım yarışmaları düzenleyebilirsiniz.

Bir yarışmanın ya da çekilişin nasıl organize edildiğini, adım adım nasıl yapılması gerektiğini, ayrıntılı şekilde; İşletmeler İçin Sosyal Medya Eğitim Podcast Seti serisinin 6.bölümü olan “Instagramda nasıl yarışma düzenlenir” konulu podcast’te dinleyebilirsiniz.
Eğer yarışma ya da çekiliş yapmayı düşünüyorsanız, işe başlamadan önce mutlaka podcast’i dinlemenizi öneririz. Bu podcast’te tüm ayrıntıları ile adım adım yarışma ya da çekilişin nasıl yapıldığını, ipuçları vererek hazırladık. Faydalı olmasını dileriz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR