0%

Facebook’ta performans analizi nasıl yapılır? Facebook İstatistik Raporu Alma

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Facebook’ta performans analizi nasıl yapılır? Facebook İstatistik Raporu Alma
Facebook’ta en çok beğeni alan sayfalar nelerdir nasıl bakılır? Facebook’ta en çok beğenilen paylaşımlar nelerdir nasıl bakılır? En fazla beğeni alan fotoğraflara nasıl bakılır? Facebook’ta en çok beğeni alan videolar nelerdir nasıl bakılır? Facebook’ta en çok beğenilen görseller nelerdir nasıl bakılır? Facebook’ta şikayet edenleri görme nereden bakılır? Facebook’ta içeriğimi gizleyenleri nasıl görebilirim? Facebook istatistikleri analiz etme nasıl yapılır?

Facebook İşletme sayfanızda İstatistikler menüsü bulunur. İstatistikler bölümünü kullanabilmeniz ya da rapor alabilmeniz için Facebook sayfanızı en az 30 kişinin beğenmiş olması gerekir.

İstatistikler menüsünü analiz ederek, sayfanızdaki paylaşımların performansını ölçme, değerlendirme ve gelecek paylaşımlarınız için daha verimli planlama yapabilirsiniz.

Örneğin; hangi görsellerin, videoların daha çok etkileşim aldığını görebilirsiniz. Hangi tarihte kaç kişi beğendi, yorum yaptı, içeriğinizi gizleyen ya da şikayet eden kişiler, takipçilerinizin internette ne zaman en aktif olduğu, etkileşime giren kişilerin yaş, cinsiyet, konum, dilleri gibi detaylı bilgileri görebilir ve yeni paylaşımlarınızı bu yönde geliştirebilirsiniz.

Hedef kitlenizin Facebook’u ne zaman kullandığını görebilirsiniz, böylece yeni paylaşımlarınızı bu zamanlarda yayınlayabilirsiniz. Örneğin; özellikle canlı yayınlarınızı planlarken bu çok işinize yarar. Sayfanızı ziyaret eden kişilerin en aktif olduğu saatlerde canlı yayınlarınızı planlayabilirsiniz. Bu yayına katılımı artıracaktır. Ya da iddalı bir ürününüz hakkında gönderi yapacağınız zaman, özellikle bu saatleri tercih etmeniz çok etkili olacaktır.

Haftalık, aylık, özel gün kırılımları yaparak, sayfanızdaki performansla ilgili çok daha derin bilgiler elde edebilirsiniz.

Verileri dışa aktar kısmından, İstatistikleri bir excele rapor olarak aktararak da inceleyebilirsiniz. Eğer Facebook panelinden incelemek zor oluyorsa, verileri bir excele aktararak rahatça performans analizini yapabilirsiniz.

Sayfanızda güncel istatistikleri almak için reklam vermeniz gerekmez. Sayfanızda görsel, video, duyuru gibi planlı şekilde aktif olarak gönderi yayınlamaya devam ederseniz, etkileşimi artırabilirsiniz. Böylece daha çok kişiye ulaşarak daha çok bilgi alabilirsiniz.
Facebook’ta etkileşiminizi artırmak, etkili bir içerik oluşturmak, takipçilerinizi artırmak için İşletmeler İçin Sosyal Medya Yönetimi Eğitim Podcast Seti serisinin 10.bölümünü dinleyebilirsiniz. 10.bölümde, Facebook’ta başarılı olmanın 20 yolunu bulabilirsiniz.

İstatistikler bölümünde biriken veriler, zamanla en doğru hedef kitleyi belirleyebilmenizde ve en doğru içerikleri oluşturmanızda rehber olacaktır. Bu bilgilere göre reklamlarınızı da daha verimli hazırlayabilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi hakkında tüm detaylar ve örnekler için diğer sosyal medya blog yazılarını ve sosyal medya podcast’lerini inceleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR