0%

Facebook işletme hesabının özellikleri nelerdir? Facebook’ta profesyonel hesabın özellikleri nelerdir? Facebook Hayran Fan Sayfası özellikleri nelerdir? Facebook Grubu özellikleri nelerdir? Facebook Topluluk Sayfası özellikleri nelerdir?

Gönderen : woopodcast Yayınlanma:


Facebook işletme hesabının özellikleri nelerdir? Facebook’ta profesyonel hesabın özellikleri nelerdir? Facebook Hayran Fan Sayfası özellikleri nelerdir? Facebook Grubu özellikleri nelerdir? Facebook Topluluk Sayfası özellikleri nelerdir?
Facebook’ta iletişim ağınızı daha da artırmak için farklı amaç ve kriterle sahip Facebook sayfalarını da açabilirsiniz. Facebook hesap sayfaları ve özellikleri nelerdir? Facebook Nedir? Facebook neden önemlidir?

Facebook hesaplarının özelliklerine başlamadan önce, Facebook üzerinde kapsamlı çalışmalar yapmak isteyen ve bu platforma yeni başlayacak olan işletmeler için önce Facebook’un önemini, Facebook İşletme hesabının önemini paylaşacağız. Daha sonra sırayla Facebook’ta başarılı olmanıza katkı sağlayacak diğer Facebook hesaplarının özelliklerini bulabilirsiniz.

Facebook Nedir? Facebook neden önemlidir?

Facebook, dünyanın en çok kullanılan sosyal mecrasıdır. Facebook şu anda Instagram, Messenger, WhatsApp, Workplace, Oculus, Audience Network platformlarının da sahibidir. Dolayısıyla, Facebook kullanımını öğrenmeniz, aslında tüm bu platformların mantığını kavramanızı sağlayacaktır.
Bu platform’lar arasından, Instagram kullanımını Instagram blog yazılarımızdan okuyabilirsiniz ya da Instagram podcast’lerimizden ücretsiz dinleyebilirsiniz. Diğer platformları ise gelecek bölümlerden takip edebilirsiniz.

Facebook İstatistikleri 2020

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında en güncel rapor olan Digital 2020 – Global Digital Overview raporunda, Facebook’un 2,4 milyar kullanıcısı olduğu açıklandı.
İkinci sırayı 2 milyar kullanıcısı ile YouTube ve üçüncü sırayı 1 milyar kullanıcısı ile Instagram takip ediyor.

Facebook kullanıcı sayısı göz önüne alındığında, ilk üç sırada Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri ve Endonezya var. Türkiye ise, 37 milyon aktif kullanıcı sayısı ile ilk 10 ülke arasında ve bu yıl da Avrupa birincisiyiz. Bu da Facebook’un en güçlü sosyal iletişim kanalı olduğunu gösteriyor ve işletmeler için potansiyel müşterilerine ulaşabileceği çok iyi bir kaynak diyebiliriz.

Facebook, işletmeler için marka bilinirliği sağlama, ürün ve hizmetlerini tanıtabilme, potansiyel müşterilerine ulaşabilme ve satış için en aktif sosyal medya platformlarındandır.
Kullanımı ücretsizdir ve az bir bütçe ile reklam vererek dönüşüm almanıza fırsat verebilir.

İşletmelere değer katabilecek bu mecrayı, doğru şekilde kullanabilmek önemlidir.

Facebook‘ta da odak noktanız satış değil, iletişim olmalıdır. İletişim ağınızı güçlendirmeniz gerekir. Satış da bunun sonucunda gelecektir.

İşletmelerin, Facebook’un tüm nimetlerinden yararlanabilmeleri için de;
İlk adım olarak, Facebook’ta İşletme hesabı oluşturmaları gerekiyor.

Facebook İşletme hesabı nedir?

Facebook’ta standart bir profil hesabı açılabildiği gibi, ayrıca farklı amaç ve kriterlere sahip hesap sayfaları da açabiliyorsunuz.
İşletmeniz / markanız ile ilgili çalışmalarınızı, verimli şekilde sağlayabilmeniz için, önce işletmeniz için Facebook İşletme hesabınızı açmanız gerekiyor. Yani İşletme Hesabı demek, Profesyonel Hesap demektir ve size standart bir profil hesabından farklı olarak ek özellikler kazandırır.

Facebook İşletme Hesabının özellikleri nelerdir?

Web siteleriniz için widget’lar ekleyebiliyorsunuz.
Bu arada bilmeyenler için widget; programlama dilinde; CheckBox, ListBox, Button gibi grafik bileşenlere widget denir.
Facebook Widget nasıl konumlanabilir? Örneğin; Facebook’ta İşletme hesabı açtığınızda, Facebook sayfanıza, web sitenize doğrudan bağlantı veren buton ekleyebiliyorsunuz. Bunun gibi Facebook sayfanıza widget’lar ekleyebiliyorsunuz.

Facebook İşletme hesabı açtığınızda, Facebook’taki çalışmalarınızı analiz etmeniz sağlanıyor ve Facebook’ta reklam verebiliyorsunuz. Böylece reklam yaparak satışlarınızı artırmanız ve çalışmalarınızın performansını izleyerek daha da iyileştirmenize imkan sağlanmış oluyor.

Kişisel standart profillerin ve grup sayfalarının bu özelliklere erişimi bulunmuyor.
Yani sadece İşletme hesabı ile Facebook’ta reklam verebilirsiniz ya da widget ekleyebilirsiniz.

Bunların dışında, bu sayfalar kullanıcılara açık olduğu için Google aramalarında da görünebiliyorlar.
Bu da Facebook sayfanızda sunduğunuz içeriklerin Google sonuçlarında çıkmasını sağlayacaktır ve Google da arama yapan birinin de sizin profilinize ulaşmasına imkan sağlanmış olacaktır.

Digital pazarlama faaliyetleriniz için her işletmenin bir Facebook İşletme sayfası olmalı. Çünkü ancak, bu sayfa sayesinde reklam çalışmaları yapabilirsiniz.

Facebook işletme sayfanızı açtıktan sonra, Facebook’ta iletişim ağınızı daha da artırmak için, farklı amaç ve kriterle sahip, diğer Facebook sayfalarını da açabilirsiniz.

Facebook hesapları ve özellikleri nelerdir?

1.Facebook Hayran & Fan Sayfası
2.Facebook Grubu
3.Facebook Topluluk Sayfası

İşletmeniz için Facebook’ta açabileceğiniz bu hesapların özelliklerinden de kısaca bahsedelim.
Facebook İşletme sayfanıza ek olarak bu sayfaları da açmanız bilinirliğiniz ve sosyal medyada iletişiminizi güçlendirmek için faydalı olacaktır.

1.Facebook Hayran & Fan Sayfası

Facebook Hayran Fan Sayfası, sadece resmi bir temsilci tarafından bir kuruluş, işletme, marka ya da ünlüler gibi tanınmış kişi için oluşturulabilir.

Facebook Fan Sayfanızı oluşturan resmi temsilci, yani sayfa yöneticisi yetkisine sahip kişi, sayfayı açtıktan sonra bu sayfada farklı görevler atanabilecek başka kişileri de ekleyerek farklı görev atamaları yapabilir. Böylece İşletme sayfanızı sadece bir kişi değil, farklı yetkilendirme basamakları ile kolayca yönetebilirsiniz. İşletmeniz, markanız, ürün ve hizmetleriniz hakkında içerikler paylaşabilir, kuruluş hikeyelerinizi anlatabilir, etkinlikler yapabilir, farklı uygulamalar düzenleyebilirsiniz.
Fan sayfanızı işletmenize uygun içeriklerle zenginleştirerek özelleştirebilirsiniz.

Oluşturulan bu Fan sayfasını beğenen takip eden diğer Facebook kullanıcıları ile İşletmeniz arasında bir iletişim ortamı kurabilirsiniz.

Bu sayfayı beğenen kişilere “Hayran” deniyor. Yani fan’larınız oluyor.

Sayfanızı en az 30 kişi beğendikten sonra çalışmalarınıza başlayabiliyorsunuz. İstatistiklerinizi analiz edebilir ve aktif olarak kullanabilirsiniz. 30 kişi sınırını geçebilmek için ilk önce yakın çevrenize sayfanızı beğenmeleri için davet gönderebilir, e-postanızdaki kişileri ya da cep telefonu rehberinizdeki kişileri,  fan sayfanıza arkadaş olarak aktarabilirsiniz. Bunun için telefonunuzda yüklü olan Facebook uygulamasından sayfanıza giriş yaparak Arkadaşını Bul bölümünden ilerleyebilirsiniz.
30 kişi adetini sağladıktan sonra paylaşımlarınıza başlayabilirsiniz.
İlk paylaşımınıza etkileyici görsel ekleyebilirsiniz. Sayfanızda ayrıca albüm, fotoğraf döngüsü, slayt gösterimi, kanvas oluşturma, yeni müşteriler edinme şablonu, Izgara yerleşimi şablonu, yaşam tarzı şablonu, katalog şablonları gibi farklı şablon modelleri var. İşletmenizin tanıtım görsellerini farklı modellerde sunabilirsiniz.

Daha sonra sayfanızda bir etkinlik oluşturarak, bunu mesajla duyurabilirsiniz. Böylece sayfa kullanıcılarını bir araya getirebilirsiniz. Bu etkinlik, bir toplantı, parti, yemek gibi organizasyonlar olabilir.

Dilerseniz, gönderilerinizi anında paylaşmadan da, belli gün saat ayarı yaparak istediğiniz zaman paylaşabilirsiniz. Bunun için “Planlanmış Gönderiler” bölümünü kullanabilirsiniz. Ya da gönderinizin belli bir saat aralığında görünmesini isterseniz “Süreli Gönderiler” bölümünü kullanabilirsiniz.

Sayfanızın kategorisini oluştururken “Yerel İşletmeler” bölümünü seçtiğinizde, size takip eden kullanıcılar, Fan sayfanızda işletmenizde yer bildirimi yapabilirler.

Fan sayfanızda gönderi yayınladığınızda düzeltmeler yapabilirsiniz ancak, reklam olan gönderilerinizde düzeltme yapılamayacaktır.

Oluşturduğunuz Facebook sayfasında, işletmeniz, marka ya da kuruluşunuza ait indirim kampanyaları paylaşabilirsiniz. Fanlarınıza sunduğunuz bu paylaşıma “Teklifler” denir ve fanlarınız, bu teklifi e-mail olarak alır. Bu e-maili göstererek indirimin uygulandığı mağazanızda kampanyanızdan faydalanabilir.
Yani online’da sunduğunuz bir kampanyayı offline platformunuza da taşıyarak etkileşiminizi artırabilirsiniz.

Sayfanızdaki etkileşimleri görebilmeniz ve performans analizi için “İstatistikler” bölümüne göz atabilirsiniz.

2.Facebook Grubu

Gruplar herkes tarafından kurulabilir. Resmi yetkiniz olmadığı halde, ünlüler gibi tanınmış kişi veya kuruluş için Facebook‘ta bir hesap oluşturmak isterseniz, Facebook Grubu kurabilirsiniz.
Grup sayfaları, ortak ilgi alanına sahip kişileri bir araya toplayarak iletişim kurmalarına olanak tanır.
İşletmeniz için bir Facebook grubu kurduğunuzda grup üyelerinin sizin ürün ve hizmetleriniz hakkında soru sorarak bilgi alabilmeleri ve yorum yapabilmelerini sağlamış olursunuz. Ayrıca, onlara özel kampanya ve ödüller sunabilirsiniz. Böylece potansiyel müşterilerinizle daha sıkı bir bağ kurabilirsiniz. Kalıcı müşteriler elde etmenizde etkili bir yöntemdir.

3.Facebook Topluluk Sayfası

Bir konu hakkında, ünlü kişi ya da bir kuruluş için açılan resmi olmayan Facebook hesabı oluşturabilirsiniz.

Facebook topluluk sayfalarının adının altında, topluluk sayfası olduğunu gösteren etiket ve ilgili resmi sayfanın bağlantı linki bulunur.

Facebook İşletme sayfanızı oluşturduktan sonra hesabınızı geliştirmek ve başarınızı artırmak için çalışmalara başlayabilirsiniz. Bir İşletme olarak Facebook’ta başarılı olmanızı sağlayacak detaylı bilgileri edinmek, Facebook’u etkili kullanmak ve kendi sosyal medya ve digital pazarlama çalışmalarınızı kendiniz yapmak isterseniz ya da yapılan bir çalışmayı doğru analiz ederek doğru stratejiler geliştirmek isterseniz İşletmeler İçin Sosyal Medya Yönetimi Eğitim Podcast Seti serisini ücretsiz dinleyebilirsiniz.

Merak ettiğiniz tüm konularda Forum sayfasından başlık açarak, diğer insanların deneyimlerini de öğrenebilirsiniz. Deneyimin de bir değer olduğunu unutmayın.

Bilgileri beğendiyseniz ve digital teknolojileri merak ediyorsanız takipte kalın!
Podcast’leri dinlemeye alın!

@WOOpodcast Erişim Kanallarımız:
RSS Feed
SoundCloud
iTunes
Spotify
Google Play
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin
Youtube
İletişim
www.woopodcast.com Digital Entelektüel Podcast


Yorumumu Yazıyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak Gerekli alanlar * ile işaretlendi


Oynat Kapak Parça Başlığı
Yazarları Takip Et
EN TR